K1 i Boks

‘Sjećam se da sam jedne večeri popio 14 krigli piva, a onda sparirao s trojicom TOP 10 teškaša i prebio ih‘

Tyson Fury

 Zac Goodwin/Pa Images/Profimedia
Tyson Fury još uvijek, na sebi svojstven način, ideju o potencijalnom meču s Joshuom održava živom

Obračun Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, takozvana "Bitka za Britaniju, godinama je golicao maštu boksačkih fanova, međutim, no do njega (zasad) nije došlo. Putevi dvojice britanskih teškaša razvijali su se u suprotnim smjerovima, a trenutačna situacija je takva da se "AJ" oporavlja od poraza koji mu je krajem prošlog mjeseca nanio Daniel Dubois, dok je pred "Gypsy Kingom" je 21. prosinca revanš s Oleksandrom Usykom. Unatoč tome, Fury ideju o okršaju sa svojim sunarodnjakom još uvijek održava živom.

Bivši WBC prvak, poznat po svojoj osobnosti i osebujnom komunikacijskom stilu, naime, na svom je Instagram profilu "bocnuo" Joshuu objavivši njegovu fotografiju u optimalnoj tjelesnoj formi i detaljni opis njegovih discipliniranih prehrambenih navika: "Moj doručak se sastoji od slatkog krumpira, jaja i datulja. Nakon toga slijedi velika zdjela kaše, proteinski ‘shake‘. čaša soka od naranče i čaša meda, limuna i đumbira".

Nasuprot tome, Fury je uz svoju fotografiju s evidentnim viškom kilograma napisao: "Sjećam se da sam jedne večeri popio 14 krigli Fostersa (pivo, op.a.), a zatim sam sparirao s trojicom TOP10 teškaša i svu trojicu ih prebio".

image

Anthony Joshua i Tyson Fury

Screenshot/Instagram (Tyson Fury)

"Gypsy King" se, dakle, pokušao narugati sa svojim sunarodnjakom, stavljajući naglasak na razlike u njihovom pristupu trenažnom procesu, ali i životu uopće, a implicitno poručio kako bi se, čak i sa svojim nekonvencionalnim metodama, bez životnog stila svojstvenog profesionalnom boksaču, smatra favoritom u eventualnoj borbi s Joshuom.

Nije ovo prvi put da Fury na društvenim mrežama izravno ili neizravno proziva Joshuu. Godinama je jasno davao do znanja da unatoč Joshuinom uglađenom javnom imidžu i isklesanoj tjelesnoj građi, vjeruje da bi njegovo samopouzdanje i vještina u ringu bili previše za bivšeg dvostrukog prvaka u teškoj kategoriji. Ono što mu je sada ipak na prvom mjestu jest uzvratni meč s Usykom, a vrijeme će pokazati što će se događati nakon toga. Joshuine su dionice pale nakon poraza od Duboisa, a past će i Furyjeve ukoliko ponovno izgubi od Usyka, no čak i u takvim okolnostima, nije nemoguće da u budućnosti ipak gledamo okršaj dvojice britanskih teškaša koji su godinama gospodarili "heavyweight" ljestvicama.

Linker
04. listopad 2024 22:32