K1 i Boks

Shakur Stevenson opisao iskustvo sparinga s Crawfordom: ‘Najgore batine koje sam dobio kao borac‘

Terence Crawford i Shakur Stevenson

 Instagram (shakur Stevenson)
Sjajni borac super perolake kategorije puno uči od iskusnijeg velteraša

25-godišnji Shakur Stevenson (18-0, 9 KO) jedan je od najboljih boksača na svijetu u ovom trenutku. Radi se o američkom boksaču koji drži WBO i WBC titule u super perolakoj kategoriji, a nekoć je držao i WBO titulu u perolakoj kategoriji.

Trenutno je neporažen, a prema ESPN-u zauzima deveto mjesto u ‘‘P4P‘‘ poretku svjetskih boksača. Stevenson je još kao amater bio jako uspješan, a 2016. godine okitio se srebrnom olimpijskom medaljom na Igrama u Rio de Janeiru. Sve to gradilo je njegovo samopouzdanje, ali sparing s još jednim od trenutno ponajboljih boksača svijeta dobrano ga je prizemljio.

Naime, prilikom gostovanja u The Last Stand Podcastu Briana Custera, Stevenson je opisao kako je izgledao njegov sparing s Terrenceom Crawfordom, ali radi se o sparingu koji su odradili kad je Stevenson imao 17 godina.

‘‘To je bio jedan od onih trenutaka kad sam zapravo spoznao da nisam najbolji. Ušao sam u ring i taj tip (Crawford) me počeo prebijati. Sparirali smo samo dvije ili tri runde. Bile su to runde od četiri minute. Tip me tako jako prebio. Vjerujte mi da su to najgore batine koje sam ikada dobio kao borac. Nisam mogao vjerovati. Otišao sam kući tog dana i nisam mogao vjerovati što se dogodilo. To mi se nikada prije nije događalo. Dok sam bio dijete, prebijao sam profesionalce cijelo vrijeme. Ovo je bilo nešto novo‘‘, zapoćeo je Shakur, a zatim je dodao kako je tada naučio važnu lekciju.

‘‘On me zapravo naučio da postoje razine i da moram poboljšati svoje vještine. Iako sam imao 17 godina, bio sam opak 17-godišnjak. Osvajao sam gotovo svaki turnir. Nisam bio tipični 17-godišnjak. Ali tada sam znao da moram postati snažniji i bolji. Nisam si htio dopustiti da mi to napravi i sljedeći put kad uđem s njim u ring. Ne može me prebijati sam otako. Zahvalan sam mu zbog toga. On je jedan od tipova zbog kojih sam postao ovo što jesam.‘‘

34-godišnji Crawford (38-0, 29 KO) također je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri i vlasnik je WBO titule svjetskog prvaka u velter kategoriji. Prema ESPN-u, Crawford je najbolji boksač svijeta (#1 na ‘P4P‘ ljestvici), a Stevenson i Crawford kasnije su izrasli u prijatelje i povremene sparing partnere.

Shakur je u četvrtom mjesecu prošle godine objavio fotografiju s Crawfordom, a pritom je napisao.

‘‘Ušetao sam u dvoranu odmah nakon leta kako bih gledao ‘Buda‘ (Crawforda) kako sparira, a na kraju sam ja sparirao s njim. Ovaj tip je jedan od najvećih boraca koje sam ikad vidjeo. Odradio je tako puno rundi, a ovaj sparing bio je pravi vatromet. Bio je to šah na visokoj razini.‘‘

Čini se kako mladi Shakur silno cijeni ‘‘Buda‘‘ Crawforda i jako puno uči od njega. To je svakako ispravan pristup za mlađeg i neiskusnijeg boksača, a sve se odražava na njegovim sjajnim nastupima.

Linker
02. srpanj 2024 07:48