K1 i Boks

Ruiz otkrio: 'Wilder i ja smo na liniji, znamo kakav je plan...'

Deontay Wilder i Andy Ruiz Jr.
 screenshot/Youtube
Andy Ruiz Jr. najavio je kako bi iduće godine moglo doći do meča za najboljeg teškaša svijeta, odnosno okršaja iz kojeg bi pobjednik izašao sa sva četiri elitna svjetska pojasa. No, prije toga se mora dogoditi njegova pobjeda protiv Anthonyja Joshue, kao i pobjeda Deontaya Wildera protiv Tysona Furyja.

Već nekoliko godina Deontay Wilder konstantno brani svoju WBC svjetsku titulu teške kategorije. Ostalim pojasevima za sada još nije uspio doći niti blizu, odnosno bio im je blizu onoliko koliko su daleko otišli svojevremeni pregovori za meč protiv Anthonyja Joshue. Koliko smo upoznati, ne baš daleko. No, ako tri titule i nakon ovog vikenda ostanu kod Andyja Ruiza, meč za ujedinjenje bi postao realnost. Svakako je to nešto što bi se puno lakše dogovorilo nego da sa suprotne strane stola ima Eddieja Hearna. To je prije današnjeg meča potvrdio i Ruiz.

"Wilder i ja se često čujemo telefonom, dobri smo prijatelji. Znamo što je u planu... Naravno, prvo moram odraditi posao protiv Joshue i onda možemo razgovarati", iznio je Ruiz jednu vrlo zanimljivu informaciju.

Posao će morat odraditi i Wilder, budući da ga u veljači čeka veliki revanš protiv Tysona Furyja. No, ako obojica odrade svoj posao, njihov međusobni meč neće biti samo osobna želja nego će to htjeti vidjeti cijeli svijet. I napokon bi se moglo dogoditi da neki teškaš uzme komplet svjetskih titula, što se nije dogodilo od 2000. godine, kad je to napravio Lennox Lewis. No, valja napomenuti kako od osnivanja četvrte elitne promocije (WBO) niti jedan teškaš nije uspio ujediniti sva četiri pojasa.

Ruiz vjeruje kako će svoj dio posla odraditi jednako uspješno kao i prošli put te da će za to iskoristiti sličnu taktiku.

"Mislim kako će fino boksati otprilike četiri ili pet rundi, sve dok ja ne podignem pritisak i krenem ga pogađati u tijelo te kombinirati. Nije dovoljno dobar da me može kretanjem unazad izbjegavati punih 12 rundi. Tri mjeseca smo dodatno radili na tome i spreman sam odraditi posao", najavio je Meksikanac na konferenciji za medije.

Je li bio u pravu, saznat ćemo večeras iza 22 sata.

Linker
04. listopad 2024 11:27