K1 i Boks

Roy Jones nezadovoljan izvedbom britanskog teškaša: ‘Nisi toliko htio postati prvak kad si tako odustao, zar ne?‘

Roy Jones Jr.

 SCREENSHOT (YOUTUBE, ROY JONES JR.)
‘On nije poznat po toliko jakim udarcima, a ti si samo tako pao!‘

Roy Jones Jr je "izvagao" prekid Oleksandra Usyka u devetoj rundi protiv Daniela Duboisa u Poljskoj prošlog mjeseca te nije "bacio" niti jedan udarac.

Dvije glavne teme koje su se pojavile nakon ujedinjene borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji na stadionu u Wroclawu bile su niski udarac u petoj rundi zbog kojeg je Usyk pao na pod te je li Dubois kasnije odustao u najvećoj borbi u njegovoj karijeri do danas.

A u nedavnom videu objavljenom na njegovom službenom YouTube kanalu, čini se da Jones nema sumnje u ovo potonje.

“U borbi si za naslov svjetskog prvaka, dobiješ udarac, padneš i jednostavno odustaneš? Nisi toliko htio postati prvak kad si tako odustao, zar ne? Usyk ionako nije poznat po toliko jakim udarcima, a ti si samo tako pao! Padaš od njegovog udarca?"

Ovo nije prvi put da je Dubois optužen za odustajanje, a slične su mu se kritike uputile nakon poraza od Joea Joycea prekidom u njihovoj borbi za naslov britanskog prvaka u teškoj kategoriji 2020. godine.

Duboisov promotor Frank Warren i njegov trener Don Charles bili su bijesni zbog Pabonove odluke u petoj rundi i optužili su Usyka da je varao da bi dobio više vremena za oporavak te su službeno podnijeli žalbu WBA u nadi da će biti naređen revanš. Stav većine stručnjaka je da je udarac bio graničan, ako ne i nizak, pa će stoga Warrenov trud vjerojatno biti uzaludan.

Po svoj prilici, Dubois će morati još jednom krenuti u rekonstrukciju i nadati se da će raditi na još jednom osvajanju naslova svjetskog prvaka kasnije u svojoj karijeri, ali s ovakvim stavom, nekako je narativ da će to vrlo teško postići.

Linker
26. rujan 2024 22:25