K1 i Boks

Riddick Bowe savjetovao Ryana Garciju: ‘Prednjim direktom ćeš stići do pobjede‘

 Ryan Garcia 

 John MCCOY/Getty images/Profimedia
Smatra kako Ryan ima dobre šanse za pobjedu

Bivši svjetski prvak teške kategorije Riddick Bowe prokomentirao je i analizirao dugo iščekivani meč između Gervonte Davisa i Ryana Garcije. Jedan od najboljih teškaša svih vremena smatra da Davis ima veliku prednost kao bolji i iskusniji boksač,no ipak nije otpisao mladog Garciju. U intervjuu za Fight Hype također je rekao kako ga Davis podsjeća na njega.

"Tank je bolji boksač. Iskustvo je na njegovoj strani i on je kul dečko poput mene. Ako će Garcia koristiti prednji direkt i kroše kroz svih 12 rundi trebao bi pobijediti" - zaključio je bivši prvak.

Davisova prednost svakako je iskustvo protiv puno težiš protivnika od onih protiv kojih je boksao Garcia. Prvi veći test Davis je položio pobijedivši uvijek opasnog Yuriorkisa Gambou, a kasnije je zaredao Leo Santa Cruza. Maria Barriosa, Isaaca Cruza, te Hectora Luisa Garciju. Najteži meč pružio mu je nokauter i tempaš Isaac ‘Pitbull‘ Cruz, koji je Davisa natjerao da boksa s distance i u nekoliko navrata ga pošteno testirao.

Ryan Garcia je svoje testove također uspješno položio, te svojim brzim rukama i dugačkim prednjim direktom nadboksao svakog protivnika. Luke Campbell je bio jedini koji ga je ugrozio bacivši ga u nokdaun, no Ryan je tada pokazao pobjednički mentalitet te na kraju nokautirao Campbella.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Ryan kroz svih 12 rundi uspjeti držati Davisa na distanci i pobjeđivati runde, ili će Davis ipak uspjeti kvalitetno skratiti distancu i pobjedu odnijeti prekidom. Davisove šanse također leže u jako dobrim kontrama, a iako je veliki favorit na kladionicama mladog Ryana ipak ne bi trebalo unaprijed otpisivati.

Linker
30. lipanj 2024 11:41