K1 i Boks

Rico Verhoeven o Gloryjevom turniru osmorice: ‘Nisam ljubitelj turnira, radi se o lutriji i ne pobijedi uvijek najbolji‘

Rico Verhoeven (lijevo) i Joseph Valtellini (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Prvak Gloryjeve teške kategorije ne skriva svoj stav po pitanju turnirskog formata

Jedan od uzbudljivijih borilačkih evenata tijekom prvog kvartala 2024. godine sigurno će biti Gloryjev Grand Prix u teškoj kategoriji. Osmorica najboljih Gloryjevih teškaša 9. ožujka (treći mjesec) borit će se na turniru, a za osvajanje turnira bit će potrebno upisati tri pobjede.

Tijekom ove kalendarske godine, borci su na razne načine tražili plasman na turniru. Primjera radi, Tariq Osaro prvi se kvalificirao osvojivši turnir četvorice, nekim borcima bila je dovoljna jedna pobjeda, a naš Antonio Plazibat dobio je pozivnicu.

Svi su ipak čekali jedno ime, a to je Rico Verhoeven. Kralj teške kategorije tek je proteklog vikenda potvrdio svoj nastup na turniru, a prije toga je potpisao novi ugovor s Gloryjem. Verhoeven će još barem tri godine biti u Gloryju, a povodom potpisa ugovora i potvrde sudjelovanja na turniru, Verhoeven je podijelio prve dojmove.

‘‘Svi su se pitali što je sljedeće, a Rico se pridružuje turniru osmorice. Kompletna Gloryjeva vizija budućnosti bazirana na turniru čini me uzbuđenim, iako vjerujem da je turnir poput lutrije. Na turnirima ne pobijedi uvijek najbolji tip. Zato i dalje jesam kritičan po pitanju turnira, ali zašto se ne bih testirao? Više od deset godina dominiram ovim sportom i mislim da imam sve alate za osvojiti ovaj turnir. Kondicijski sam spreman, znam se nositi s ozljedama i nastaviti borbu, imam dobar ‘mindset‘. Već sam zacementirao svoju ostavštinu, ali ovo će ju dodatno povećati.‘‘, pojasnio je Rico.

Pobjedniku turnira pripasti će 500 tisuća dolara glavne nagrade, a Verhoeven ne skriva kako je i to bio jako dobar razlog za sudjelovati na turniru.

Ono što također ide u korist Verhoevenu, jest informacija da njegova titula prvaka neće biti pod rizikom. Verhoeven ne može izgubiti pojas na tom turniru, neovisno o plasmanu koji ostvari na Grand Prixu. Stoga nema razloga da izbjegne turnir, a činjenica je da taj turnir ne bi bio isti bez kralja kickboksa.

Linker
03. srpanj 2024 13:20