K1 i Boks

Revanš teškaškog okršaja stoljeća ima novi datum: Evo kada će Usyk i Fury ponovno ući u ring

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
Termin uzvrata prolongiran je zbog ozljeda koje su Fury i Usyk zaradili u prvom meču

Iako su prve informacije govorile kako će Oleksandr Usyk i Tyson Fury odraditi revanš u listopadu, dvojica najboljih teškaša današnjice u ring će ipak ući 21. prosinca. Potvrdio je to Turki Alalshikh, čelnik saudijskog General Entertainment Authorityja, vladina ureda zaduženog za organizaciju sportsko-zabavnih priredbi, odnosno trenutni najmoćniji čovjek svijeta boksa.

"Revanš između apsolutnog prvaka Oleksandra Usyka i Tysona Furyja sada je na rasporedu 21. prosinca 2024., tijekom ‘Riyadh Seasona‘. Svijet će ponovno gledati još jednu povijesnu borbu...Naša posvećenost boksačkim obožavateljima se nastavlja...Nadamo se da ćete uživati", napisao je Alalshikh na svom X profilu.

Podsjetimo, Usyk je u prvom meču pobijedio Furyja podijeljenom sudačkom odlukom, a prijelomna dionica borbe odvila se u devetoj rundi. Tijekom devete runde, naime, neporaženi Ukrajinac najprije je ispalio desni kroše, pa povezao i lijevi te šokirao Furyja i poslao ga na konopce. Namirisavši krv, nasrnuo je na 35-godišnjeg Britanca i obasuo ga kanonadom udaraca. Fury je izbezumljeno teturao po ringu na staklenim nogama, a Usik mu nije dao disati, da bi ga zatim novim lijevim krošeom opet bacio na konopce. Intervenirao je sudac Mark Nelson, brojao Furyju do devet i tako ga de facto spasio, budući da bi ovaj, da je sudac pustio još koju sekundu Usikove rafalne paljbe, sigurno završio nokautiran.

Nedugo potom začuo se zvuk gonga koji je Furyju udahnuo novi život. Uspio se pribrati nakon štete koju je primio i odboksati zadnje tri runde, no Usik je znalački zadržao inicijativu, skupljao bodove i na kraju zasluženo preokrenuo meč, te postao prvi apsolutni prvak teške divizije boksa nakon 1999. i Lennoxa Lewisa, odnosno prvi ikada koji je ujedinio sva četiri velike titule.

Linker
29. svibanj 2024 15:49