K1 i Boks

Propao meč Puleva protiv De Morija

Mark de Mori
 screenshot/Youtube
Meč Kubrata Puleva i Marka De Morija ipak se neće dogoditi, odnosno bugarski teškaš dobio je novog protivnika za priredbu koja će se održati 9. studenog u Fresnu.

Iako se vjerovalo kako je hrvatsko-australski boksač jako blizu svog drugog velikog meča u karijeri, do njega ipak neće doći. Čini se kako je zapelo u pregovorima te je De Mori zamijenjen jednim drugim boksačem. Radi se o Rydellu Bookeru, 38-godišnjeg teškašu iz Detroita koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 26 pobjeda i dva poraza. Meč se inače održava na uvodnog programu priredbe koju predvode Jamel Herring i Lamont Roach.

De Mori je već kod prve najave meča izjavio kako ništa nije potpisao te da traži više novaca. Očekivao je kako bi njega mogao dobiti, no ostao je na kraju bez ičega, odnosno drugi boksač dobio je priliku boksati protiv Bugara, koji je po mnogim ljestvicama jedan od prva dva svjetska izazivača za titulu.

"Dobio sam ponudu, ali to je za sada to. Ja primam inače puno ponuda, a borim se za novac kojim bih kupio još nekretnina. Još uvijek nisam pronašao način kako da ih kupim putem mišljenja drugih ljudi o meni. Borci nemaju mirovinu. Ako i ostarimo, to baš ne bude lijepo. Pokušavam to izbjeći", napisao je nakon prve najave meča De Mori na Twitteru.

Boksač iz Splita trenutno se nalazi u nizu od sedam pobjeda koji je započeo nakon poraza u njegovom najvećem meču do sada. Bilo je to u siječnju 2016. godine, kad je bio protivnik Davida Hayea u povratničkom meču velike britanske zvijezde. Ipak, tim putem se pokazao nedovoljno dobar za taj nivo te je poražen prekidom u prvoj rundi. Novi veliki meč izgleda da će ipak morati pričekati.

Linker
03. srpanj 2024 23:06