K1 i Boks

Preminuo borac koji je u osmom mjesecu teško nokautiran u boksu bez rukavica

Justin Thornton
 Screenshot (youtube, Fighting Force)
BKFC 20 priredba održana u kolovozu ove godine bila je tragična za jednog od boraca

Nažalost, MMA veteran Justin Thornton (6-18-0) podlegao je ozljedama zadobivenim 20. kolovoza u bare-knuckle boksačkom meču (boks bez rukavica) protiv Dillona Clecklera. 38-godišnji Thornton borbu protiv Clecklera na BKFC 20 priredbi izgubio je teškim nokautom nakon samo 19 sekundi borbe.

Thornton je iz ringa iznesen na nosilima te je završio na bolničkom liječenju. Borba za njegov život trajala je sve do danas, no američki borac teške kategorije nažalost nije se oporavio. Točan uzrok smrti trenutno nije poznat, a predsjednik Bare Knuckle Fighting Championshipa (BKFC-a) Dave Feldman dao je kratko priopćenje.

‘‘Ovo jutro, uz veliku tugu obaviješteni smo kako je preminuo jedan od naših boraca, Justin Thornton, koji se natjecao na BKFC 20 priredbi 20. kolovoza ove godine. Pridružujemo se ostatku zajednice borilačkih sportova u izražavanju sućuti njegovoj obitelji i bližnjima.‘‘, rekao je Dave Feldman u izjavi za MMA Junkie.

Inače, Thornton je odradio ukupno 24 MMA meča, no gubio je čak 18 puta. Pet MMA poraza u nizu imao je Thornton prije kobnog meča u bare-knuckleu, a svih pet izgubio je prekidima u prvoj rundi. Thornton u svojoj karijeri nema zapaženijih pobjeda, a UFC-ovi teškaši Chase Sherman i Walt Harris najzvučnija su imena s kojima je ulazio u ring/kavez.

Inače, Cleckler i Thornton borili su se i 2013. godine prema MMA pravilima te je tragični bare-knuckle meč zapravo svojevrsni revanš. Oba puta slavio je Dillon Cleckler koji ima 11 pobjeda u 12 MMA nastupa, dok je u bare-knuckleu slavio tri puta zaredom.

Linker
05. srpanj 2024 20:07