K1 i Boks

(FOTO) Ovo u svojoj dosadašnjoj karijeri još nije doživio: Evo kako izgleda lice Filipa Hrgovića nakon teškog okršaja s Duboisom

Filip Hrgović vs. Daniel Dubois

 Twitter (turki Alalshkihk)
Što reći, osim Filipu poželjeti brz oporavak uz nadu da ovaj meč neće ostaviti posljedice na njegovo zdravlje

Iako je bio favorit, Filip Hrgović nažalost nije uspio pobijediti Daniela Duboisa sinoć u Rijadu. Dapače, Dubois mu je nanio podosta težak poraz prekidom u osmoj rundi. Britanac je otvorio dvije posjekotine ispod očiju našeg boksača (doduše, jednu udarcem glavom), tako da liječnik nije imao previše izbora.

Meč je prekinut u osmoj rundi, tako da Hrgović nije uspio iskoristiti ovu priliku karijere. Daniela Duboisa sada najvjerojatnije čeka Anthony Joshua na Wembleyju, a ostaje žal jer je na njegovom mjestu mogao biti Filip.

Od samog početka meča, u Hrgovićevom nastupu nešto nije funkcioniralo kako treba. Ni defanzivno, ali ni ofanzivno naš boksač nije bio na nivou, a svima je posebno u sjećanju ostala loša kondicijska priprema. Nakon samo par rundi Filipov govor tijela se naglo pogoršao, djelovao je umorno i nezainteresirano, što je Dubois prepoznao i kaznio.

Puno jakih i čistih udaraca primio je Hrgović u ovom meču, a fotografije koje slijede to i dokazuju. Upozoravamo da nisu za svačiji želudac, jer je veliku količinu krvi naš boksač imao po svom licu:

Nije sva krivnja za ovakav ishod samo na Hrgoviću, jer se Duboisa itekako nešto pitalo u tom meču. Britanac je pokazao hrabrost i srčanost, dvije stvari koje su mu često u prošlosti nedostajale. Znali smo da posjeduje razorne udarce, no od prošlog meča protiv Jarrella Millera gledamo jednog totalno drugog boksača.

Što reći, osim Filipu poželjeti brz oporavak uz nadu da ovaj meč neće ostaviti posljedice na njegovo zdravlje. Sada slijedi oporavak, kao i iščekivanje vijesti o njegovoj budućnosti.

Linker
02. lipanj 2024 11:43