K1 i Boks

Otac Tysona Furyja: ‘Anthony Joshua doslovno će proći kroz Usyka‘

Anthony Joshua
 TASS/ddp USA/Profimedia
John Fury smatra kako težinske kategorije s razlogom postoje

Ukrajinac Oleksandr Usyk (18-0, 13 KO) i Britanac Anthony Joshua (24-1, 22 KO) 25. rujna odmjerit će snage u boksačkom ringu. Ulog su WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule u teškoj kategoriji. Borac iz Ukrajine nekoć je vladao ''cruiser'' kategorijom, no u jesen 2019. godine debitira u teškoj kategoriji. Trenutno je na tri pobjede u nizu unutar teške kategorije te je zaslužio priliku napasti pojaseve sjajnog Joshue koji je trenutno na dvije pobjede u nizu (Andy Ruiz, Kubrat Pulev).

Tyson Fury (30-0, 21 KO) prvak je po WBC-u, a njegov otac John Fury u razgovoru za Boxing Social objasnio je kako ne daje nikakve šanse Usyku u meču protiv Joshue.

''Usyk je dobar. On je svjetska klasa u cruiserweight kategoriji i to je dokazao. Međutim, Joshua je veliki snažni čovjek s dobrim setom boksačkih vještina. Kada sve uzmemo u obzir, mislim da je predobar za Usyka koji ga neće moći udariti dovoljno jako jer je premal. Mislim da će ga Joshua rano završiti te će doslovno proći kroz njega. Zato postoje težinske kategorije. Obojica su izuzetno dobri, no ukoliko se sretnu dva dobra boksača, uvijek će pobijediti onaj veći. A Joshua je taj u ovoj priči.'', rekao je John Fury.

Usyk je u prošlu borbu protiv Derecka Chisore ušao s 98 kilograma dok je Joshua u svome nastupu protiv Puleva težio 109 kilograma. Britanac je često težio i preko 110 kilograma u svojim borbama i teorija Johna Furyja definitivno ima smisla. Joshua je sedam centimetara viši od Ukrajinca, a i 10 centimetara razlike u ''reachu'' također je osjetno. Za očekivati je kako će Usyk ipak nabiti dodatne mišićne mase, no brojni su primjeri gdje je fizički manji borac pobijedio osjetno većeg. Oleksandr Usyk tehnički je itekako sposoban za takve podvige.

Linker
01. srpanj 2024 18:18