K1 i Boks

‘On mi je bio najteži protivnik. Zastrašujuć je, nokautirao je ljude tako da su im se noge tresle‘

Tyson Fury

 Pa Images/Alamy/Profimedia
Unatoč činjenici da ga je jedini pobijedio Usyk, Fury kao najtežeg protivnika u karijeri vidi Wildera

Tyson Fury u profesionalnoj je boksačkoj karijeri odradio 36 mečeva, te upisao 34 pobjede, jedan neriješen ishod i samo jedan poraz - onaj od Oleksandra Usyka. U povijesnom meču za ujedinjenje svih teškaških titula, Ukrajinac je "Gypsy Kingu" priuštio mnogo teških trenutaka, osobito u devetoj rundi kada ga je gotovo nokautirao, a onda ga na koncu i pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. Unatoč svemu navedenom, 36-godišnji Britanac ipak ne smatra Usyka najtežim protivnikom s kojim je ikada dijelio ring, već je tu "titulu" dodijelio Deontayu Wilderu.

"Najteži protivnik mi je bio Wilder. Kad sam se borio s njim, on je bio u najboljim godinama, bio je dinamitni udarač kojeg je trebalo pobijediti. Jedna pogreška i gotovo je, bilo to u prvoj ili 12. rundi. Gledao sam kako hladno nokautira ljude kojima se nakon toga noge tresu na podu. On je zastrašujući nokauter, njegovi ‘highlighti‘ nokauta su možda i najbolji", rekao je Fury u intervjuu s Paulom Dempseyjem kojeg su radili u sklopu promocije videoigre Undisputed pa dodao:

"Ulazeći u ring s njim, nisam pomišljao o tome da će me uspavati, samo sam razmišljao na način da ću boksati i učiniti ono što moram. Ruke su mi bile spuštene iza leđa veći dio moje karijere i nastavit će biti tamo. Nažalost, takav sa, i ako dobijem udarac u lice, neka tako i bude".

Fury i Wilder, podsjetimo, borili su se tri puta. Prvi je meč završio bez pobjednika, dok je iz preostala dva s podignutom rukom izlazio Fury. Iako je "Brončani Bombarder" pružio neke teške trenutke za bivšeg WBC prvaka, ipak pomalo iznenađuje da Fury kao najtežeg protivnika nije naveo Usyka koji mu je nanio jedini poraz u karijeri. Tko zna, možda promijeni mišljenje nakon njihovog revanša koji je na rasporedu 21. prosinca.

Linker
07. listopad 2024 14:19