K1 i Boks

Olimpijski pobjednik Bakhodir Jalolov dobio protivnika za proboj u top 50

Bakhodir Jalolov

 Wang Dongzhen/Xinhua News/Profimedia
Uzbekistanac nastavlja graditi put ka vrhu

Olimpijski pobjednik iz Tokija 2020. godine u superteškoj kategoriji, Uzbekistanac Bakhodir Jalolov, nastavlja se probijati u profesionalnom boksu gdje se polako ali sigurno gura prema vrhu. Trenutno je u svom rezimeu skupio 10 pobjeda uz isto toliko nokauta bez ijednog poraza. Na BoxRec ljestvici trenutno zauzima 71. mjesto, a ovoga puta dobio je protivnika koji ga u slučaju pobjede može progurati u top 50.

Riječ je o Kongoancu koji boksa pod Belgijskom zastavom, Jacku Mulowayiju. 35-godišnji teškaš trenutno zauzima 52. mjesto na BoxRec ljestvici, a u dosadašnjoj karijeri odradio je 14 nastupa u kojima je slavio 11 puta, dok je u dva navrata poražen, a ima i jedan neriješeni ishod. U karijeri se već susreo s velikim imenima poput Kubanca Franka Sancheza od kojega je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Borba protiv Uzbekistanca održat će se 10. lipnja (6. mjesec).

Jalolov je svoju profesionalnu karijeru počeo graditi paralelno s amaterskom već 2018. godine. Taktički je to odlično napravio jer nakon osvajanja olimpijskog zlata nije morao dugo čekati na gradnju profesionalne karijere, već je imao nekoliko mečeva i spreman put za dalje. Doduše, njegovi protivnici nisu bili vrhunske kvalitete, tako da bi mu Mulowayi trebao predstavljati najveći izazov do sada. Jalolov je u amaterskoj karijeri svojevremeno pobjeđivao i našeg najboljeg amaterskog superteškaša Marka Miluna.

Ukoliko Jalolov dođe do pobjede pridružit će se ostatku brzo rastućih zvijezda poput Filipa Hrgovića, Duboisa, Joycea, Sancheza i drugih, te time stati u već ionako dugačak red za osvajanje svjetske titule.

Linker
27. lipanj 2024 06:24