K1 i Boks

Objavljeni detalji meča između Beterbieva i Smitha: Evo gdje i kada će prvak poluteške divizije braniti titule

Artur Beterbiev

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
‘Québec je moj drugi dom, jako sam sretan što ću naslove braniti na domaćem terenu‘, rekao je neporaženi kanadski boksač čečenskog podrijetla

Svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (WBC, WBO i IBF), Artur Beterbiev (19-0), vraća se u ring 19. kolovoza na priredbi u Québecu (Videoton Centre), gdje će, u borbi večeri s britanskim boksačem Callumom Smithom (29-1), predvoditi priredbu u organizaciji Top Ranka.

"Québec je moj drugi dom, tako da sam jako sretan što ću konačno braniti svoje naslove na domaćem terenu", rekao je neporaženi kanadski boksač (čečenskog podrijetla) za Boxing News, pa nastavio:

"Kada ste svjetski prvak, svi žele priliku uzeti vaš pojas, a to je posebno točno u mom slučaju, s tri naslova u igri. Već sam započeo s trening kampom i bit ću spreman ne samo braniti svoje pojaseve, već i prirediti impresivnu predstavu 19. kolovoza.

Beterbiev je u profesionalnoj karijeri ukupno odradio 19 mečeva i svaki je put iz ringa izašao kao pobjednik, isporučivši pritom impresivnih 19 nokauta. Posljednji je put boksao u siječnju ove godine, kada je na Wembleyju, u osmoj rundi nokatirao Anthonyja Yardea.

Smith je, s druge strane, bivši prvak u super srednjoj diviziji, koji je WBC i WBO pojaseve izgubio (jednoglasnom sudačkom odlukom) od Canela Alvareza u prosincu 2020. Nakon toga, prešao je u višu težinsku kategoriju i upisao dvije pobjede, protiv Gilberta Castilla Riverre i Mathieua Bauderliquea, koji, međutim, nisu ni blizu kvalitativne razine i izazova koji predstavlja Beterbiev. Bez obzira na to, boksač iz Liverpoola uvjeren da može detronizirati kralja poluteške divizije.

"Uzbuđen sam što ću konačno dobiti priliku postati svjetski prvak u dvije kategorije. Borbe na gostujućem tlu nisu mi strane, boksao sam u Saudijskoj Arabiji dva puta, diljem Amerike, a sada idem u Kanadu 19. kolovoza. Nije bilo oklijevanja da odem u Kanadu boriti se protiv Artura Beterbieva, a u Liverpool ću se ponovno vratiti kao svjetski prvak", istaknuo je Smith.

Linker
30. lipanj 2024 14:27