K1 i Boks

Ništa od novog nastupa Jakea Paula: Kompletan event u New Yorku otkazan je zbog Hasima Rahmana Jr.-a

Jake Paul i Hasim Rahman Jr.

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Globalno popularni YouTuber i njegova promotorska kuća odlučili su otkazati veliku priredbu

Nadao se Jake Paul (5-0, 4 KO) kako će početkom osmog mjeseca (6. kolovoza) predvoditi boksačku priredbu u kultnom Madison Square Gardenu, ali čini se kako nastup jednog YouTubera u takvom ‘‘hramu‘‘ ipak mora pričekati još neko vrijeme.

Nakon što je Tommy Fury otpao kao prvotno ugovoreni protivnik, jer ima zabranu ulaska na američko tlo, Paul je ponovno ostao bez protivnika. Hasim Rahman Jr. (12-1-0, 6 KO) uskočio je kao zamjena za Tommyja Furyja, ali svoj nastup otkazao je samo tjedan dana uoči velike priredbe u New Yorku.

Američki teškaš nastup nije otkazao zbog ozljede, nego zbog nemogućnosti da zadovolji propisanu kilažu za ovaj meč. Jake Paul tražio je da maksimalna kilaža na vaganju iznosi 200 ‘‘pounda‘‘ (90.71 kg), a Rahman je četiri tjedna uoči borbe morao priložiti i dokaz kako za meč neće skidati više od 10 posto svoje trenutne kilaže. Kako je tada težio 216 ‘‘pounda‘‘, komisija mu je dopustila nastup. Međutim, Rahman je u periodu nakon toga skinuo manje od jednog ‘‘pounda‘‘ (1 ‘lbs‘ = 0.45 kg), a gornja granica zatim je postavljena na 205 ‘‘lbs‘‘. Jake Paul pristao je na tu promjenu i novi ugovor poslan je Rahmanu. Tada je tim Hasima Rahmana obavijestio organizatore da se on ne planira pojaviti na vaganju ispod 215 ‘‘pounda‘‘ te da neće nastupiti ako se meč ne ugovori na toj kilaži.

Most Valuable Promotions i Jake Paul odlučili su otkazati meč zbog takvog neprofesionalnog ponašanja Rahmana koji je prvotno garantirao da može spustiti kilažu, ali očito je bio spreman na smanjeni honorar koji bi uslijedio zbog pada na vagi.

Kompletan event planiran za Madison Square Garden sada je otkazan zbog neprofesionalnosti Hasima Rahmana Jr.-a, a bez nastupa ostala je i Amanda Serrano koja je trebala boksati protiv Brende Carabajal.

Mora se priznati kako je ovo uistinu bio podosta neprofesionalan potez od strane Rahmana koji je najavljivao kako će završiti karijeru Jakea Paula i sav ‘‘hype‘‘ oko njega, a na kraju nije uspio ispoštovati niti ono što je navedeno u ugovoru koji je potpisao. Paul će tako pričekati na novi nastup, a možda je pravo vrijeme da se obračuna s pravim profesionalcem koji neće stvarati ovakve probleme. Jedan od njih zove se Anderson Silva, a bio bi to pravi pokazatelj Jakeovih realnih mogućnosti.

Linker
04. srpanj 2024 21:03