K1 i Boks

‘Nije me briga, sve i da ima 90 godina, on ako nekoga pogodi - hladno će ga nokautirati!‘

Mike Tyson

 KENA BETANCUR/AFP/PROFIMEDIA Kena Betancur/afp/profimedia
‘Gypsy King‘ je bez razmišljanja pružio podršku nekadašnjem apsolutnom teškaškom prvaku

Nakon što je Jake Paul krajem prošlog mjeseca pobijedio Mikea Perryja tehničkim nokautom u šestoj rundi, fokus publike u kontekstu ovog boksača/YouTubera ponovno se vraća na njegov meč koji je bio prvotno ugovoren - onaj protiv Mikea Tysona. Posljednjih tjedana mnogi su se borci oglasili po pitanju te borbe, a među posljednjima to je učinio Tyson Fury koji prednost daje nekadašnjem apsolutnom prvaku teške divizije boksa - po kojem je i dobio ime.

"Slušajte, ako Mike Tyson nekoga pogodi, nije me briga ako ima i 90 godina, hladno će ga nokautirati, zar ne? Očito je da moram podržati Mikea, dobio sam ime po toj legendi i podržat ću ga", rezolutan je bio "Gypsy King" u odgovoru koji je dao za MMA Read pa dodao: "Kao što on mene uvijek podržava, sada ja podržavam njega za nokaut. Idemo, Mike!".

Podsjetimo, 58-godišnji Tyson je, krajem svibnja, tijekom leta iz Miamija za Los Angeles, imao zdravstvenih tegoba u vidu mučnine i vrtoglavice, povezanih s čirom na želucu. Po slijetanju mu je pružena liječnička pomoć, a on je, nedugo potom, tvrdio kako se osjeća dobro i da je spreman za borbu s Paulom, no ispostavilo se da njegove inicijalne prognoze baš i ne odgovaraju realnom stanju. Problemi s čirom zaustavili su njegov trenažni proces, a Netflix i MVP najavili su odgodu borbe.

Mnogi borilački fanovi na društvenim su mrežama tih dana isticali kako se borba između legendarnog teškaša i 30-godina mlađeg YouTubera ne treba ni dogoditi, no 15. studenog ipak će biti uprizorena u Arlingtonu (Texas, Sjedinjene Američke Države), uz prijenos na Netflixu.

Linker
15. rujan 2024 20:57