K1 i Boks

‘Ne zaslužuje biti u istoj rečenici s Joshuom i Duboisom, ali on je najsnažniji britanski udarač. Nevjerojatna snaga!‘

Daniel Dubois (lijevo) | Anthony Joshua (desno)

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia Matt West/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia
Frazer Clarke otkrio je koji britanski teškaš posjeduje najsnažniji udarac

Pogledamo li vrh teške kategorije u boksu, lako je zaključiti kako Britanci daju ponajviše vrhunskih teškaša u ovom trenutku. Tyson Fury, Anthony Joshua, Daniel Dubois trojac je pri samom vrhu kategorije, a podosta visoko kotiraju Joe Joyce i Dillian Whyte.

Niti jedna država nema takvu brojčanost kad je u pitanju vrh teške kategorije i Britanci definitivno stvaraju jako dobre teškaše. Većina tih teškaša dobro se poznaju još s početaka svojih karijera. Državna natjecanja, razni turniri, kao i zajednički sparinzi međusobno su ih upoznali, a među teškašima koji je sparirao s brojnim vrhunskim engleskim teškašima, svakako je i Frazer Clarke.

32-godišnji Clarke brončani je s Olimpijskih igara u Tokiju, a od 2022. godine uspješno gradi profesionalnu boksačku karijeru. Osam pobjeda i jedan remi (vs. Fabio Wardley) upisao je Clarke, a Englezi polažu velika očekivanja u njega i njegovu boksačku karijeru.

Clarke kao dobar poznavatelj britanske boksačke scene i najboljih teškaša koji dolaze s Otoka, u razgovoru za Boxing Social otkrio je jednu vrlo interesantnu informaciju. Naime, tijekom razgovora s Tomom Eatonom, došlo se do teme o potencijalnom meču između Daniela Duboisa i Anthonyja Joshue. Clarke dobro poznaje obojicu, trenirao je s njima i osjetio je njihovu udaračku snagu. Na upit o tome tko snažnije udara, Clarke je odabrao svog favorita, ali niti jednog od njih nije izdvojio kao najsnažnijeg udarača među britanskim teškašima.

‘‘Joshua mi je favorit u tom meču, a ponovno ću reći nešto što sam već prije rekao. Daniel Dubois nije pravi teškaški udarač. On je među top tri ili top četiri najjača udarača među britanskim teškašima, može udariti snažno, ali ne kao neki drugi. Ako gledamo pojedinačni udarac, mislim da Joshua ipak udara snažnije i s nešto više brzine. No, moram ovo dodati. Ovaj tip možda ne zaslužuje biti s Duboisom i Joshuom u istoj rečenici, ali David Price! Njegovi udarci nešto su posebno. Bio sam mlad u to doba, imao sam 17 ili 18 godina, ali sparing s Priceom bio je pravo iskustvo. Mislim da me čak i štedio. David Price ima nevjerojatnu moć kad je u pitanju pojedinačni udarac. Nevjerojatnu!‘‘, otkrio je Clarke.

David Price umirovljeni je britanski teškaš i također brončani s OI. On je svoju broncu osvojio 2008. godine, a profesionalnu karijeru okončao je 2019. godine nakon poraza od Dereka Chisore. 25 pobjeda i šest poraza upisao je Price tijekom profesionalne karijere, a 20 puta uspio je nokautirati svoje protivnike.

Linker
11. lipanj 2024 10:41