K1 i Boks

‘Ne postoji nitko tko ga svojim talentom može ozbiljnije ugroziti, osim možda jednog čovjeka‘

Tyson Fury i Bob Arum

 Ethan Miller/getty Images/profimedia
Arum je poznat kao čovjek koji ima istančano oko za prepoznavanje boksačkih talenata

Bob Arum, legendarni promotor koji je vidio sve što se može vidjeti u boksu, od Muhammada Alija do Mannyja Pacquiaoa, i dalje ima oštro oko za talent. U svojoj 92. godini, Arum, koji je u boksu od 1966. godine, surađivao je s ikonama poput Georgea Foremana, Marvina Haglera, Oscara De La Hoye i Sugar Raya Leonarda. Danas, ponosan je na svoju povezanost s borcima poput Tysona Furyja, Vasiliya Lomachenka i Shakura Stevensona, a upravo 27-godišnji Stevenson iz Newarka privlači njegovu posebnu pažnju.

Na pitanje Fight Hub TV-a o mogućem dvoboju Stevensona i prvog izazivača WBA titule u lakoj kategoriji, Williama Zepede, koji bi se trebao održati početkom iduće godine, Arum je dao svoje jasne procjene.

"Ne mislim da je Zepeda ni blizu razine Shakura. Mislim da Shakur pobjeđuje svakoga u lakoj kategoriji tko je spomenut. Možda, ako Lomachenko nastavi boriti se, Loma bi bio izvanredan protivnik za njega, ali osim toga, ne vidim nikoga tko ima vještine da se suprotstavi i pobijedi Shakura."

Stevenson je trostruki prvak i prava obrambena mašina – prema statistici CompuBoxa, prvak je kojeg je najteže "pogoditi". Iako ga je Arum promovirao godinama, njihov je ugovor istekao prije nekoliko mjeseci, nakon čega je Stevenson odlučio potražiti novu priliku te je potpisao ugovor za tri borbe s Matchroomom Eddieja Hearna.

Stevenson se trenutno nalazi na vrhu lake kategorije, osvojivši WBC titulu protiv Edwina De Los Santosa te ju obranivši protiv Artema Harutyunyana. Iako su neki kritičari zamjerili što su te borbe bile manje atraktivne, Stevenson je obećao da će u budućnosti pružiti više akcije kako mu protivnici budu postajali opasniji.

Međutim, ozljeda ruke zadobivena tijekom sparinga odgodila je sve njegove planove za 2024. godinu, uključujući borbu s bivšim prvakom superperolake kategorije, Joeom Cordinom. Ipak, Stevenson je izjavio da će se borba sa Zepedom održati u veljači, nakon što se potpuno oporavi.

Ostaje za vidjeti hoće li Stevenson nastaviti svoju dominaciju i opravdati Arumove riječi, no jedno je sigurno – boksački svijet s nestrpljenjem iščekuje njegov povratak.

Linker
02. listopad 2024 17:49