K1 i Boks

Nastavlja se saga oko novog Canelovog protivnika, ‘anonimus‘ poručuje: ‘Ne dolazim samo po novce, već i sve pojaseve‘

Canelo

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al
Svatko želi ukrstiti rukavice s ponajboljim boksačem današnjice jer to praktički znači osiguranje životne egzistencije

Promotori obveznog IBF izazivača u supersrednjoj kategoriji Williama Sculla, AGON Sports, danas su objavili da je njihov borac postigao dogovor sa ponajvećim boksačem današnjice Saulom Canelom Alvarezom, ali još uvijek nije jasno hoće li biti sljedeći protivnik Meksikanca.

Scull, sa skorom od 22-0 (9 KO), vodeći je izazivač u kategoriji do 76 kilograma prema IBF-u, a ta organizacija ima pravo zahtijevati obveznu borbu s apsolutnim prvakom. Bez obzira na to, s Davidom Benavidezom koji je iskoristio svoje pravo na borbu s Canelom kao vodeći borac WBC-a u super srednjoj kategoriji, potvrda borbe Alvarez-Scull možda neće obradovati obožavatelje borilačkih sportova. Inače, radi se o boksaču koji je samo dva puta imao dogovoren meč na 12 rundi.

Međutim, ostaje za vidjeti hoće li "dogovor" značiti datum borbe ili dogovor o odgodi, što znači da će Scull biti kompenziran dok se Alvarez bori u drugoj borbi u međuvremenu.

"Želim pokazati ljudima da sam njegov obvezni]izazivač po IBF-u s razlogom," rekao je Scull prošlog tjedna. "Ne dolazim samo po isplatu, dolazim po sve pojaseve."

Scull nije rangiran u top 15 kod drugih sanctioning tijela, niti ga The Ring ili TBRB svrstavaju u svojih top 10. Ovo se može objasniti time što Kubanac sa sjedištem u Njemačkoj još nije imao borbu s borcem svjetske klase.

IBF je stavio borbu Alvarez-Scull na javnu dražbu, koja je prošlog tjedna bila odgođena s ciljem da obje strane postignu dogovor. "Tom Brown nas je ponovno zamolio za odgodu i više vremena," rekao je Ingo Volckmann iz AGON-a 13. lipnja. "Složio sam se s tim, jer su dosadašnji razgovori bili dobri."

Prema istim promotorima, dražba IBF-a je sada otkazana nakon što je postignut dogovor s TGB-om, u ime PBC-a i Alvareza. Očekuje se uskoro da će sam Canelo potvrditi detalje.

Linker
26. lipanj 2024 17:51