K1 i Boks

Najperspektivniji američki teškaš gazi sve pred sobom: Sinoć je upisao 14. pobjedu nokautom

Jared Anderson

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
23-godišnji Jared Anderson prošle godine je prozivao Hrgovića, a sada je sve bliže vrhu teške kategorije

Američkom boksu dobro bi došla nova velika zvijezda kad je teška kategorija u pitanju, a Jared Anderson (14-0, 14 KO) u očima mnogih je najbolji kandidat za to. 23-godišnjak nadimka ‘‘Big Baby‘‘ marljivo gradi svoj ‘‘score‘‘, a sinoć ga je popravio na eventu u New Jerseyju.

Radi se o eventu koji je predvodio Shakur Stevenson svojom pobjedom protiv Shuichira Yoshina, a Jared Anderson odradio je svoj 14. profesionalni nastup. Trebao se Anderson naći na ponajtežem ispitu do sada, ali George Arias (18-1-0, 7 KO) izdržao je pune tri runde. 31-godišnji teškaš iz Dominikanske Republike ušao je u meč protiv Andersona kao neporaženi teškaš, a prema Boxrecovoj ljestvici, Arias je 46. teškaš svijeta.

Jared Anderson se kao 29. boksač te ljestvice poigrao s Ariasom i lakoćom ga je porazio. Arias je u meč ušao dosta rezervirano i bilo je jasno da previše respektira udaračku moć Jareda Andersona. Izbjegavao je Arias otvorene razmjene, a Jared Anderson konstantno se kretao prema naprijed i vršio pritisak. Krajem treće runde Anderson je počeo nanositi ozbiljniju štetu. Lijevim aperkatom uzdrmao je Ariasa, a prije isteka runde zadao mu je još nekoliko silovitih udaraca. Arias je djelovao dezorijentirano dok je išao u svoj kut i njegov tim ga je spasio težih batina i štete.

‘‘Ja sam drukčiji. Pristojan sam, ali sam najbolji teškaš na svijetu. Nije me briga što drugi govore. Čujete li me? Učinio sam ovaj meč tako lakim, a on (Arias) mi je pomogao u tome. Nije niti bacao udarce kako bi trebao. Držao sam se čvrsto u obrani, a moj prednji direkt je bio na mjestu. Bila je to laka večer za mene.‘‘, poručio je Anderson.

Jared Anderson našoj je javnosti poznat kao boksač koji je prošle godine učestalo prozivao našeg Filipa Hrgovića, ali ‘‘El Animal‘‘ nije zasad pokazivao interes ka odrađivanju tog meča.

‘‘Prozvat ću ga. Jako bih volio taj meč. Realno, ne znamo koliko smo daleko od takvog meča, ali ja bih jako volio taj meč. Filip Hrgović ili bilo tko iz top 10 u IBF-ovom, WBO-ovom ili WBC-ovom poretku. Tražimo velika imena. Znate, svi žele da počnem s većim mečevima, a i mi bismo rado započeli s takvim mečevima.‘‘, rekao je Jared krajem osmog mjeseca prošle godine nakon što je porazio srpskog teškaša Miljana Rovčanina.

Andersonov promotor Bob Arum također je isticao kako bi rado upario svog boksača s Filipom, ali Anderson trenutno ne kotira tako visoko na službenim rang ljestvicama. Hrgović svoj put do svjetske titule gradi preko IBF-ove rang ljestvice na kojoj je prvi izazivač, a Jared Anderson nije rangiran unutar top 15 u tom poretku. ‘‘Big Baby‘‘ je na WBO-ovoj ljestvici deveti u poretku teškaša, dok ga WBC i WBA drže na 11. mjestu.

Radi se svakako o vrlo zanimljivom i perspektivnom teškašu kojeg ćemo u budućnosti sigurno gledati protiv nekog od elitnih protivnika. Kako će se u tim mečevima provesti, preostaje nam vidjeti.

Linker
04. srpanj 2024 08:23