K1 i Boks

Moses Itauma nastavlja pohod prema vrhu! Mladi Britanac deklasirao je Mezenceva i upisao ekspresnu pobjedu!

Moses Itauma

 Screenshot/TNT Sports
Nanovo je potvrdio zašto ga se smatra najperspektvinijim svjetskim teškašem

Vrhunski talent, ima nešto posebno u sebi. On je već sada spreman za to da postane svjetski prvak u teškoj kategoriji, ima sve potrebne kvalitete da dođe do vrha. Ovako je o Mosesu Itaumi za Fight Site, početkom travnja, govorio Agron Smakići (koji je s njim surađivao pripremnom kampu Josepha Parkera). Mjesec i pol dana kasnije, 19-godišnji britanski teškaš oživotvorio je Agijeve riječi u ringu rijadske Kingdom Arene, dominantno svladavši Iliju Mezenceva tehničkim nokautom u drugoj rundi i upisavši tako devetu pobjedu u profesionalnoj karijeri. Bila je to prva borba glavnog dijela spektakularne priredbe "Ring of Fire".

Već na samom startu Itauma je najavio smjer u kojem će se meč odvijati, dominantno je zauzeo središte ringa i pogodio Mezenceva silovitim lijevim krošeom. Istim udarcem dvaput je pogodio metu i minutu kasnije, a onda u drugoj polovici prve runde apsolutno kontrolirao situaciju u ringu, pogađajući protivnika brzim kombinacijama udaraca. Jednu od najsnažnijih kombinacija ispalio je u posljednjim sekundama runde kada je razornim lijevim krošeom najprije uzdrmao kazahstanskog boksača s njemačkom putovnicom, a onda ga daljnjom "paljbom" i poslao na pod. Mezenceva je u ovoj situaciji doslovno spasio zvuk gonga.

Spasa mu, međutim, nije bilo u nastavku. Jednakim ritmom 19-godišnji je Britanac nastavio raditi i u drugoj dionici meča, pritiskajući protivnika brzim i snažnim kombinacijama udaraca. Nakon otprilike šezdesetak sekundi u drugoj rundi, iskoristio je protivnički napad i pravovremenom kontrom ponovno uzdrmao Mezenceva, a onda ga i ponovno prizemljio snažnim desnim krošeom. Mezencev se uspio pridići, ali njegov govor tijela nije bio dobar i sudac je odlučio prekinuti meč.

Novom vrhunskom izvedbom 19-godišnji Britanac opetovano opravdao reputaciju najperspektivnijeg svjetskog teškaša. Itauma doista, iako je još praktično tinejdžer, djeluje impresivno među konopcima i nezaustavljivo hita prema vrhu kraljevske divizije. Pobjedom u večerašnjem meču osvojio je interkontinentalni WBO pojas za kojeg je u pobjedničkom govoru rekao kako je to prvi od mnogih pojaseva koje planira osvojiti. Za Mezenceva je, s druge strane, ovo bio četvrti poraz u profesionalnoj karijeri.

Linker
10. lipanj 2024 17:33