K1 i Boks

Mike Tyson zainteresiran je za borbu protiv braće Paul: ‘Oni bi rado dobili batine za taj novac‘

Mike Tyson
 Screenshot (youtube, Hotboxin‘)
Legendarni boksač Mike Tyson u svojoj 55. godini života zainteresiran je za razne egzibicije

Postojale su određene sumnje treba li se Mike Tyson vratiti u ring kada je prošle godine najavio borbu protiv Roya Jonesa Jr.-a. Predugo je 55-godišnji Mike bio izvan ringa i aktivnog nastupanja, a iako je i 52-godišnji Jones u poznim godinama, radi se o boksaču koji je proteklih godina bio puno aktivniji od ''Iron'' Mikea.

Unatoč svemu, Tyson se pojavio u odličnoj formi i pružio je jako dobar nastup. Meč je nakon osam rundi završio neriješenim ishodom, no mnogi smatraju kako je Mike Tyson ostavio bolji dojam u toj egzibiciji. Ne planira se legendarni Mike zaustaviti na tome jednom nastupu, već se nada odraditi još nekoliko borbi. Tyson je u svom Hotboxin' with Mike Tyson podcastu ugostio repera Freddieja Gibbsa, a glazbenik ga je upitao planira li odraditi još koji nastup

''Naravno da planiram. Posljednjom borbom protiv Roya Jonesa Jr.-a oborio sam sve rekorde. Ti rekordi i bili su moji nekoć dok sam bio prvak. Želim sparirati s Tysonom Furyjem. On mi je obećao dati egzibicijski meč ukoliko nastavim s treninzima i nastupima.'', rekao je Tyson.

Jedna od borbi koja bi Mikea svakako mogla privući jeste ona protiv nekog od braće Paul. Američke zvijezde Jake i Logan privlače veliku pažnju u svijetu boksa, a Logan je između ostalog odradio i egzibicijski meč protiv Floyda Mayweathera. Jake Paul s druge strane gradi nešto ozbiljniju boksačku karijeru nego njegov brat te je ostvario već četiri profesionalne pobjede. Ipak, Logan Paul osjetno je veći i krupniji od svog brata te bi vjerojatno bio adekvatniji protivnik Tysonu, barem kada su u pitanju braća Paul. ''Iron'' Mike potvrdio je u razgovoru s Gibbsom kako je zainteresiran za tu borbu.

''To je borba koja bi generirala veliku zaradu ('money fight'). Takve borbe stvaraju novac. 35 milijuna ljudi prati te tipove (braću Paul). Naravno da bih se borio s njima, a i oni bi se vjerojatno borili protiv mene. Stotine milijuna dolara bi zaradili, a njih nije briga hoće li dobiti batine za taj novac.''

Sigurno je da bi njihova borba uistinu privukla veliko zanimanje javnosti. Youtuberi su stvarno popularni i prati ih velika baza fanova, a s druge strane bi imali fanove borilačkih sportova koji bi u Tysonu vidili pravu osobu za zaustaviti cijeli ''hype'' oko celebrity boksača.

Linker
05. srpanj 2024 21:55