K1 i Boks

Mike Tyson o neporaženom ‘čudovištu‘: ‘I ja bih se bojao boriti s njim, nitko nema šanse protiv njega!‘

Mike Tyson 

 Ndz/Starmax/Profimedia
Legendarni ‘Iron Mike‘ odao je veliko priznanje neporaženom američko-meksičkom boksaču Davidu Benavidezu

Ledeni pogled, razorna moć udaraca i gotovo nadrealna eksplozivnost, bile su to tri ključne sastavnice pojave Mikea Tysona u ringu tijekom njegovih najboljih dana. Legendarni "Iron Mike" u svom "prime timeu" isporučivao je brutalne nokaute i, kao apsolutni prvak teške divizije, slovio za najopakijeg i najneustrašivijeg boksača na planetu. Tri desetljeća kasnije, međutim, ova teškaška ikona priznaje kako ipak postoji aktivni boksač s kojim bi se čak i on bojao ući u ring - i to boksač koji nije teškaš - David Benavidez (29-0, 24 nokauta).

"On je toliko podcijenjen, previše polariziran", rekao je Tyson o "Meksičkom čudovištu" u razgovoru za ES NEWS pa istaknuo: "I ja bih se bojao boriti s njim da sam u njegovoj diviziji. Nitko nema šanse protiv njega, a ja govorim o činjenicama".

Benavidez je, podsjetimo, bivši WBC prvak u supersrednjoj kategoriji i jedan od najizbjegavanijih boksača današnjice. Brojni boksački sladokusci željeli bi ga vidjeti u ringu sa Saulom Canelom Alvarezom, no kralj supersrednje divizije nije iskazao osobiti interes da se ta borba i realizira.

Canelo je ranije sugerirao kako bi s Benavidezom ušao u ring za 200 milijuna dolara, unatoč tome što je ovaj bio njegov obvezni izazivač čitavu godinu. Benavidezov promotor, Sampson Lewkowicz, s druge je strane tvrdio kako je postojala ponuda od 55 milijuna dolara za meč Alvareza i Benavideza u svibnju, no Canelo je, umjesto toga, odlučio ukrstiti rukavice s Jaimeom Mungiom, kojeg je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Nezadovoljan takvim ishodom i umoran od čekanja na okršaj s Canelom, Benavidez je u lipnju prešao u polutešku kategoriju i ostvario dominantnu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom nad Oleksandrom Gvozdykom u borbi za "interim" WBC titulu. Sukladno tome, postao je obvezni WBC-ov izazivač za pobjednika borbe za apsolutnog prvaka "light heavyweight" divizije između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola koja je pomaknuta za 12. listopada.

Canelo će, pak, sljedeće subote (14. rujna) braniti svoje WBC i WBO pojaseve u supersrednjoj kategoriji protiv Edgara Berlange.

Linker
17. rujan 2024 21:07