K1 i Boks

Luka Pratljačić zaustavljen na olimpijskom turniru u Bangkoku: Ukrajinski predstavnik se uspio revanširati

Luka Pratljačić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
Hrvatska boksačka reprezentacija je s ovim porazom zaključila svoj nastup na turniru u Tajlandu

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji (+92 kg) Luka Pratljačić (27) nije uspio proći u završnu borbu na 2. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Bangkoku za OI u Parizu.

Pratljačića je u meču osmine finala zaustavio Ukrajinac Dmytro Lovchinskyij podijeljenom odlukom sudaca 4:1 nakon što je meč prekinut minutu i pol prije kraja treće runde zbog ozljede arkade Ukrajinca.

Lovchinskyij je imao sigurnu bodovnu prednost nakon prve dvije runde koje je dobio sa 4:1 i 5:0 i Pratljačić je rezultat mogao preokrenuti samo prekidom u trećoj rundi, a nakon pola treće runde pristupilo se bodovanju zbog ozljede Lovchinskyija.

Ukrajinac se revanširao Pratljačiću za poraz na 1. kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju kada je naš prvak sigurno pobijedio u tri runde. Ukrajinac je izvukao pouke, odlično se pripremio za revanš i blokirao Lukine dugačke prednje direkte i aperkate, u brzim skraćivanjima distance plasirao kombinacije kratkih krošea, a Luka nije uspijevao pronaći trenutak za svoju ubojitu zadnju ljevicu.

Luka Pratljačić morao se oprostiti od olimpijskih kvalifikacija na kojima je svladao prvaka Mauricijusa i nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i ostalih pet naših predstavnika u Bangkoku.

Bombarder iz osječkog Juga II je dvaput zaustavljen u osmini finala kvalifikacija, na prvom turniru u Busto Arsiziju od Srbina Dušana Veletića, a u Tajlandu od odličnog ukrajinskog prvaka.

Hrvatska tako ostaje na jednom predstavniku u disciplini plemenite vještine na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Parizu, a to je Gabrijel Veočić koji je izborio plasman na OI putem Europskih igara 2023. godine u Krakovu, a svoju boksačku klasu potvrdio je osvajanjem titule prvaka Europe na nedavnom Europskom prvenstvu u Beogradu.

Linker
08. lipanj 2024 14:47