K1 i Boks

Luka Plantić obranio je WBC International Silver pojas! Diego Ramirez nije izdržao više od četiri runde

Luka Plantić

 Instagram (luka Plantić)
Konstantno je vršio pritisak kojeg Ramirez nije mogao izdržati

Luka Plantić večeras je drugi put uspješno obranio svoj WBC International Silver pojas u super srednjoj kategoriji! Protivnik mu je bio Argentinac Diego Ramirez, ali nije izdržao više od četiri runde.

Plantić (6-0, 5 KO) posljednji je nastup upisao početkom lipnja kada je prvi put branio WBC International Silver pojas u super srednjoj kategoriji protiv Yusufa Kanguela. Tada je slavio prekidom u desetoj rundi te uspješno obranio titulu, a prije toga još je odradio meč u veljači protiv Tomasa Bezvode kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Prva runda započela je agresivnim ulaskom Plantića koji je preuzeo kontrolu ringa i bio vrlo precizan prilikom bacanja direkata kojima je diktirao tempo. Sredinom runde počeo je pogađati i krošee preko bloka koje je Argentinac zasigurno osjetio. Konstantno je pokušao pronaći rupe u bloku te je bio poprilično uspješan u tome i rezolutno uzeo prvu dionicu meča u kojoj je njegov protivnik pokazao jako malo.

U nastavku meča "The Thunder" je samo nastavio gdje je stao te je razornim kombinacijama činio štetu Ramirezu. Tijekom cijele runde govor tijela Argentinca bio je katastrofalan, a spustio se i na koljeno dvadesetak sekundi prije kraja te ga je spasilo zvono, ali bilo je vidljivo da neće predugo izdržati.

Treća runda nije bila ništa drugačija te se Ramirez cijelo vrijeme na neki način pokušavao "izvući", ali sudac mu nije previše dozvoljavao te manevre. Konstantan pritisak Plantića priuštio mu je velike probleme i primao je puno kombinacija, ali vjerojatno je igrao na kartu da će se hrvatski predstavnik izmoriti u pokušaju da ga završi.

Četvrta runda donijela je i prekid! Plantić je bacio odličan lijevi kroše u tijelo, Ramirez je kleknuo, a njegov kut je bacio ručnik te je to bila sedma profesionalna pobjeda, šesta prekidom. Uspješno je obranio svoj pojas, a ako je vjerovati prijašnjim najavama, idući meč donijet će napad na neke nove pojaseve.

Bravo!

Linker
18. lipanj 2024 13:52