K1 i Boks

‘Lomachenko neće vidjeti 12. rundu u meču protiv njega‘: Imamo li potvrdu sljedećeg ‘Lominog‘ meča?

Vasyl Lomachenko

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Ukrajinac Vasyl Lomachenko mogao bi boksati protiv ponajboljeg svjetskog boksača

Gervonta Davis sredinom ovog mjeseca upisao je jubilarnu 30. pobjedu u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Sjajni boksač lake kategorije bez većih problema porazio je do tada neporaženog Franka Martina.

Prepustio je Gervonta nekoliko početnih rundi svom protivniku, čuvao je snagu i hvatao je Martina u zamku. Kako je meč odmicao, Gervonta je podizao tempo, a nakon što je dosegao svoju ‘‘radnu temperaturu‘‘, uslijedio je nokaut kojim je obranio WBA-ov pojas svjetskog prvaka.

Nakon pobjede nad Martinom, boksački fanovi nadaju se kako će Gervonta u sljedećem meču boksati protiv nekog od najvećih imena lake kategorije. Shakur Stevenson i Vasyl Lomachenko nameću se kao takva imena, a čini se kako Gervonta i njegov tim ciljaju na meč protiv legendarnog Ukrajinca Lomachenka.

Naime, jedan od Davisovih trenera, Kenny Ellis, otkrio je putem ‘‘storyja‘‘ na Instagramu kako proučava Lomachenka, što je dobar pokazatelj da bi upravo Loma mogao biti sljedeći Gervontin protivnik.

‘‘Treća faza proučavanja Lomachenka. Zašto mi odjednom Lomachenkovi ‘highlightsi‘ iskaču? Trebaju li oni biti zastrašujući ili nešto? Lomachenko neće vidjeti 12. rundu u meču protiv Gervonte Davisa.‘‘, poručio je Kenny Ellis.

Radi se o vrlo optimističnoj prognozi Gervontinog trenera. Vasyl Lomachenko nikada u profesionalnoj karijeri nije poražen prekidom, ali isto tako, Gervonta Davis ima odličan postotak pobjeda nokautom. 28 od ukupno 30 mečeva Gervonta je okončao nokautiravši protivnike i radi se o vrhunskom finišeru.

No, prije svega preostaje nam čekati službenu potvrdu ovog meča. Zasad je sve u povojima, ali kako kažu: ‘‘Gdje ima dima, ima i vatre‘‘.

Linker
29. lipanj 2024 00:58