K1 i Boks

Legendarni Lennox Lewis o meču između Joshue i Duboisa: ‘Pobijedit će prekidom u kasnijim rundama, ima bolje direkte od Joycea‘

Daniel Dubois vs. Joe Joyce

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
Ove subote saznat ćemo čija teorija je bila najtočnija i tko je najbolje predvidio ishod ove borbe, no većina se ipak složila da je Joshua favorit

Velika prilika ove subote očekuje Daniela Duboisa, ali i njegovog protivnika Joshuu. Pobjednik ove borbe iz ringa će izaći kao svjetski prvak u teškoj kategoriji prema IBF-u, što mu otvara potencijalnu priliku za meč za apsolutnog prvaka protiv pobjednika u revanšu između Usyka i Furyja.

Prema kladionicama Joshua je favorit, no mnogi ovu borbu vide kao veliku priliku za Duboisa. Ogroman skok doživio bi u slučaju pobjede, a upravo zbog toga mnogi smatraju da će biti najopasniji. Legendarni Lennox Lewis iznio je svoje viđenje ovoga meča, odnosno, koga on vidi kao pobjednika:

‘‘Anthony Joshua ima prednost. Daniel je uvijek bio u pozadini, želi ovo, o ovome sanja cijeloga svoga života. Što se tiče iskustva, Dubois ga je skupio u nekoliko posljednjih mečeva. Joshuina prednost je iskustvo, boksao je s Usykom dvaput, boksao je u Americi, a velikim stadionima i radio je s elitnim trenerima‘‘, rekao je Lewis za The Ring.

‘‘Gledao sam Duboisovu borbu protiv Joycea, Joyce ga je stalno hvatao tim direktima. Vjerujem da Joshua ima dosta bolje direkte od Joycea, to će biti Danielova slabost. Ako on ne pusti svoj prednji direkt, ako dopusti Joshui da prvi uspostavi direkt, to će biti problem. Joshua će pobijediti prekidom. Mislim da to neće biti rano u borbi, nego u kasnijim rundama. Daniel neće doći i pasti‘‘, dodao je.

Mnogi upravo te direkte vide kao najjače oružje obojice boksača jednoga protiv drugoga, no vidjet ćemo kako će meč ustvari izgledati. Nema dvojbe da Joshua ima puno više iskustva na takvoj razini i u borbama za svjetsku titulu, no kao što je rekao i sam Lewis, ovo je životna prilika Duboisa koju će sigurno željeti iskoristiti.

Ove subote saznat ćemo čija teorija je bila najtočnija i tko je najbolje predvidio ishod ove borbe, no većina se ipak složila da je Joshua favorit.

Linker
19. rujan 2024 12:44