K1 i Boks

Legenda britanskog boksa otkrila: ‘Vjerujem da će on pobijediti u njihovom revanšu, stvar je mentaliteta‘

Daniel Dubois vs. Anthony Joshua

 ADRIAN DENNIS Afp
Reakcije na meč između Joshue i Duboisa ne prestaju ni ovog tjedna, a što je rekao Derek Chisora pročitajte ispod

Anthony Joshua doživio je šokantan poraz od Daniela Duboisa proteklog vikenda na kultnom Wembleyju, unatoč hrabroj borbi, zaustavljen je u pet rundi.

Bivši svjetski prvak nije uspio vratiti IBF pojas od novog prvaka Duboisa, koji je te večeri bio brži, agresivniji i oštriji. Iako treba odati priznanje 27-godišnjaku za njegovu izvedbu, mnogi smatraju da je Joshua daleko ispod svog uobičajenog standarda. Među njima je i Derek Chisora, koji je u razgovoru za Seconds Out rekao da se "smrznuo."

"Nema dvojbe, smrznuo se. Pogledajte borbu. Udarci su mu bili kao da ne želi pogoditi Daniela. Smrznuo se od trenutka kad je zazvonilo zvono. Mislim da se smrznuo još od trenutka kad je izašao iz svlačionice... Čovječe, izašao je, ušao u ring i stao na jedno mjesto. Nije osjetio tlo pod nogama, nije se prošetao po ringu, kao što inače radi. Ušao je u kut i to je bilo to. Treba obratiti pažnju na to kako se ljudi ponašaju, kako rade stvari."

Usprkos svemu, Chisora vjeruje da Joshua može napraviti potrebne prilagodbe i sigurno ga podržava da pobijedi u eventualnom revanšu.

"Najbolja stvar je revanš... Vjerujem da će pobijediti u revanšu. Mora promijeniti svoj pristup. Pobijedit će u revanšu. Vratit će se, pogledati borbu i reći: ‘Ovo sam krivo napravio, ovo moram ispraviti‘ i on će to ispraviti. To je sve. To je jednostavno jedna od onih stvari."

Nakon borbe, promotor Eddie Hearn izjavio je kako je revanš opcija te da zna da će Joshua, s borilačkim mentalitetom kakav ima, željeti tu priliku. I Dubois je pokazao interes, rekavši da u revanšu može napraviti još bolji posao.

Linker
26. rujan 2024 17:53