K1 i Boks

Joyceovog menadžera pitali hoće li se Joe umiroviti: ‘Jako teško će se više vratiti na vrh, odluka je na njemu‘

Joe Joyce 

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
S obzirom na njegove godine i trenutno stanje karijere, gotovo pa više i nema šanse da se Joyce vrati u sami vrh teškaškog boksa

Nakon što smo protekle subote gledali meč između Dereka Chisore i Joea Joycea, sada definitivno sa sigurnošću možemo reći da su najbolji borilački dani iza Joycea. Tri poraza u posljednja četiri nastupa izgledaju loše, pogotovo ovaj posljednji koji je došao od boksača koji također više nije u svom ‘‘primeu‘‘.

Mnogi su smatrali da se Joyce trebao umiroviti još nakon drugog poraza od Zhileija Zhanga, a isto pitanje su postavili njegovom menadžeru, Adamu Moralleeu, nakon subotnjeg poraza. Morallee je odgovorio da definitivno mora donijeti odluku:

‘‘Mislim da je sada jako teško dostižno da Joe pronađe put nazad do vrha u svojoj karijeri. Pitanje o mirovini je definitivno pitanje za njega. Uvijek će biti borbi za Joea Joycea, za takvoga se borca uvijek mogu pronaći borbe. Borca koji prima i daje udarce‘‘, započeo je Morallee za Boxing Social.

‘‘Joe je meni kao mlađi brat i želim ga zaštititi, tako da je uvijek teško odmah donijeti takvu odluku. Potrebno je duboko udahnuti, napraviti korak unazad i dobro razmisliti što je ispravno. Joe se jako dugo bori i jako puno je postigao, ali sada definitivno mora razmisliti o budućnosti. Odluka o mirovini je na njemu, on ju mora donijeti‘‘, dodao je.

S obzirom na njegove godine i trenutno stanje karijere, gotovo pa više i nema šanse da se Joyce vrati u sami vrh teškaškog boksa. Borbi će za njega uvijek biti, no pitanje je isplati li mu se više primati dodatnu štetu kada zna da se više nikada neće boriti za titulu.

Linker
18. rujan 2024 04:26