K1 i Boks

Joshua vidi Whytea kao favorita, ‘Gypsy King‘ nije iznenađen: ‘Oni žele da budem poput njih‘

Tyson Fury, Frank Warren i Dillian Whyte

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
Tyson Fury tvrdi kako mu je jasno zašto se Joshua nada pobjedi Diliana Whytea

Jedan dan dijeli nas od meča između Dilliana Whytea i Tysona Furyja. Dvojica vrhunskih boksača teške kategorije, borit će se za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka. Dillian Whyte u ulozi je izazivača, dok je Fury kao prvak, ujedno i veliki favorit.

Spektakl će se održati na Wembleyju, pred 94 tisuće gledatelja. Tyson Fury tvrdi kako će mu to biti zadnja borba u profesionalnoj karijeri, ali mnogi se nadaju da nije ozbiljan po tom pitanju. Naime, Anthony Joshua i Oleksandr Usyk, tijekom ljeta odradit će revanš.

Brojni boksački fanovi priželjkuju da se pobjednici ovih dvaju mečeva obračunaju za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Potencijalni meč između Joshue i Furyja, bio bi najveći mogući kad je u pitanju teška kategorija i marketinška profitabilnost. Naravno, nešto se pita Usyka i Whytea koji bi rado pomrsili račune svima koji ih unaprijed otpisuju.

Anthony Joshua zapravo je jedan od onih koji ne otpisuju Dilliana Whytea. AJ smatra da će Whyte pobijediti Furyja, ali ''Gypsy King'' tvrdi da nije šokiran odabirom Anthonyja Joshue.

''Ne iznenađuje me da je na njegovoj strani, jer obojica su poraženi borci. Izgubili su nekoliko puta, a ja sam jedini neporaženi koji je preostao u ovim vodama. Oni žele da postanem poput njih - poražen. Ali to se neće dogoditi. Zato mi je jasno da se drže zajedno, no 'Gypsy King' ne gubi.'', rekao je Tyson Fury za Talk Sport.

Činjenica je kako Fury ipak nije jedini neporažen. Dojam je kako Fury često zaboravlja ili podcjenjuje Oleksandra Usyka iza kojeg stoji 19 pobjeda u jednako toliko nastupa. Potencijalni meč Usyka i Furyja pravim boksačkim fanovima možda bi bio još veća poslastica nego onaj između Joshue i Furyja. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni činjenicom da se nešto zanimljivo događa pri vrhu boksačke teške kategorije, a ostaje nada da Fury najavom oproštaja samo pokušava privući što veću pažnju na svoj nadolazeći meč protiv Whytea.

Što se Furyja i Whytea tiče, boksači će danas odraditi službeno vaganje, a ceremonija započinje u 15:30h. Prijenos vaganja možete pogledati na LINKU.

Linker
30. lipanj 2024 23:12