K1 i Boks

Joshua se prisjetio sparinga s Furyjem: ‘Nakon toga me je prestao javno hvaliti, bio sam mu za petama na rang ljestvicama‘

Anthony Joshua i Tyson Fury

 Huw Fairclough/alamy/alamy/profimedia, Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Ovo je vjerojatno i bilo najbliže njihovom međusobnom meču, jer danas gotovo pa nema nikakve šanse da će se njih dvojica boriti.

Puno toga izrečeno je u prošlosti na relaciji Joshua – Fury, no kako je Tyson izgubio od Usyka u meču za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, priča između njih dvojice poprilično je izgubila smisao. Obojica su željeli taj meč, no, okolnosti se u posljednje vrijeme jednostavno nisu poklopile.

Joshua je neki dan gostovao u ‘‘This Life of Mine‘‘ podcastu, u kojem se prisjetio kako je kao mladi boksač došao kod Furyja na sparinge. Fury je obećao pokloniti svoj Rolex onome koji ga uspije nokautirati, a evo što je Joshua ispričao:

‘‘Bio je neki tip koji se zvao Tyson Fury, nisam imao pojma tko je on. Došao je u dvoranu, a po ulicama se pričalo da je on najbolji teškaš. Obećao je onome tko ga nokautira da će mu pokloniti Rolex, a kada sam to čuo, rekao sam da može‘‘, prisjetio se Joshua.

‘‘Zvono se oglasilo, krenuli smo. Mislim da smo sparirali tri ili četiri runde. Čak je i Tyson u to vrijeme u jednom intervjuu rekao da postoji klinac koji se zove Anthony Joshua, s kojim je sparirao, i koji je jako dobar, koji ga je pogodio i skoro mu skinuo glavu. Nakon toga me je prestao hvaliti jer sam mu bio za petama, počeo sam ga sustizati na rang ljestvicama‘‘, dodao je.

Ovo je vjerojatno i bilo najbliže njihovom međusobnom meču, jer danas gotovo pa nema nikakve šanse da će se njih dvojica boriti. Furyja očekuje revanš s Usykom, a ishod tog meča vjerojatno će odrediti daljnji tijek Furyjeve karijere – ili eventualne mirovine.

Linker
17. kolovoz 2024 11:29