K1 i Boks

Joshua otkrio koju je ključnu promjenu morao napraviti za meč s ‘ogromnim, kolosalnim‘ Ngannouom

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Anthony Joshua, osim što je govorio o svojoj borbi s Ngannouom, otkrio je i novu motivaciju koja ga gura uoči meča s Danielom Duboisom

Anthony Joshua nedavno je progovorio o svom boksačkom susretu s Francisom Ngannouom ranije ove godine, otkrivši ključnu promjenu koju je britanski teškaš morao napraviti kako bi pobijedio kamerunskog diva.

Joshua se suočio s Ngannouom 8. ožujka u desetorundnom teškaškom obračunu koji je bio drugi Ngannouov profesionalni boksački meč nakon borbe s Tysonom Furyjem. Događaj, nazvan ‘‘Knockout Chaos‘‘, održan je u Kingdom Areni u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Joshua je rušio Ngannoua na pod već u prvoj rundi snažnom desnicom i nakon toga se ‘‘Predator‘‘ jednostavno nije uspio vratiti u borbu. ‘‘AJ‘‘ je to brzo iskoristio te u drugoj rundi brutalno nokautirao bivšeg UFC-ovog teškaškog prvaka.

U novom intervjuu za DAZN Boxing uoči svoje borbe protiv Daniela Duboisa, Joshua se osvrnuo na svoj meč protiv Ngannoua. Bivši dvostruki prvak u teškoj kategoriji priznao je da je za pobjedu nad Ngannouom morao više ovisiti o svom borilačkom IQ-u nego o sirovoj snazi.

‘‘Uvijek se osvrnem na borbu s Ngannouom, tip je bio kolosalan, bio je ogroman i pomislio sam da će borba biti puno teža ako se budem oslanjao samo na snagu, ali zbog toga što sam prošao proces u kojem sam pokušao poboljšati svoj IQ, uspio sam brzo svladati ‘Golijata‘. Ne tvrdim da je bio elitni boksač, ali shvatio sam ga ozbiljno zbog onoga što je napravio s Tysonom Furyjem.‘‘, rekao je Joshua.

‘‘Tako da sam mislio, ovaj tip zna što radi, a zbog činjenice da sam se posvetio učenju i usavršavanju novih trikova, uspio sam ga svladati u dvije runde.‘‘, nastavio je Britanac.

Joshua bi se trebao suočiti s Danielom Duboisom za IBF titulu u teškoj kategoriji na stadionu Wembley 21. rujna. Dva borca natjecat će se za upražnjenu titulu u teškoj kategoriji koju je posljednji držao apsolutni prvak Oleksandr Usyk.

U spomenutom intervjuu za DAZN Boxing, Joshua je također govorio o svojoj novoj motivaciji za boks, rekavši:

‘‘Jedan od glavnih razloga sada je moja zajednica. Želim se boriti za dobrotvorne svrhe... tako da sada više pokušavamo stvoriti nešto što će pomoći drugim ljudima, pa kad se borim, borim se s duhom tisuća ljudi kojima pokušavam pomoći iza sebe.‘‘, zaključio je.

Linker
12. rujan 2024 12:26