K1 i Boks

‘Joshua je žrtva vlastitog uspjeha. Sljedeći meč? Želim ga vidjeti s tim tipom, to bi bila briljantna borba!‘

Anthony Joshua

 Bradley Collyer/Pa Images/Profimedia
Tony Bellew u skorijoj budućnosti priželjkuje okršaj između ‘AJ‘-a i Zhileija Zhanga

Teškim nokautom u petoj rundi Anthony Joshua krajem prošlog mjeseca izgubio je od Daniela Duboisa na Wembleyju, a od te večeri, kao jedno od najfrekventnijih pitanja u boksačkoj zajednici nametnulo se ono o "AJ"-evoj budućnosti. Javnim prostorom kruže brojne potencijalne opcije, odnosno smjerovi u kojima bi mogao ići, uključujući i revanš s "Dynamiteom", a svoje je mišljenje među posljednjima javno plasirao Tony Bellew.

"Postoji nekoliko opcija. Želim ga vidjeti kako se bori sa Zhileijem Zhangom, mislim da bi to bila briljantna borba", rekao je u razgovoru za AceOdds. bivši WBC-ov svjetski prvak u kruzeru pa nastavio: "

"Volio bih ga vidjeti u ringu s Tysonom Furyjem, kao i da se treći put bori s Oleksandrom Usykom. Ali davao sam lude izjave u stilu: ‘Ovo je najbolji ‘AJ‘ kojeg smo ikada vidjeli‘, da bismo ga na kraju vidjeli kako gubi. Vidio sam ga kako apsolutno briljantno boksa protiv Vladimira Klička, vidio sam ga kako radi apsolutno fantastično protiv brojnih boraca, a zatim sam ga vidio i da ne radi najbolje što može".

Zaključno je Bellew na temu Joshue podvukao: "On je žrtva vlastitog uspjeha. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u rekordnom broju borbi s tako malo iskustva. Imao je nevjerojatno dobru karijeru, ali to je morao platiti kada se suočio s mnogo iskusnijim borcima. Kada se borite protiv Usyka, koji je imao više od 300 borbi i tijekom godina naučio mnogo stvari, vrlo je teško ostvariti bilo kakav momentum, a ako ga i dobijete, on ga zaustavi i priguši jer ga iskustvo na to navodi".

Linker
04. listopad 2024 17:07