K1 i Boks

Joseph Parker želi revanš protiv Dilliana Whytea ovo ljeto!

Dillian Whyte

 Dave Shopland/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Za koga god da se Parker odluči sljedeće, bit će to sigurno borba za pamćenje

Joseph Parker borio se protiv Dilliana Whytea prije četiri godine u jednom od najboljih mečeva koji smo te godine mogli vidjeti. U samoj borbi mogli smo vidjeti oba boksača u knockdownu, ali meč je ipak otišao do sudačke odluke. Parker je taj koji je puno bolje odradio prvih šest rundi, no nakon toga Dillian Whyte je ubacio u višu razinu i dominirao drugim dijelom borbe. Na kraju su suci donijeli prilično tijesnu odluku; 113–112, 115–110 i 114–111, sva tri u korist Dilliana Whytea.

Parker je od tada nanizao šest pobjeda protiv vrlo dobrih boksača, uključujući uvijek opasnog Chisoru i do tada neporaženog Juniora Fa. Parker je uzvrat protiv Whytea tražio u više navrata, a sada će ga možda konačno i dobiti. Naime, Parker je prvo verbalno dogovorio meč protiv Joea Joycea koji se trebao održati ovo ljeto, no taj meč je sada odgođen za kasniji datum, vjerojatno za rujan (9. mjesec). Parker ne želi toliko čekati, te se nada da će u međuvremenu dogovoriti uzvrat protiv posljednjeg borca od kojega je izgubio. Njegov menadžer David Higgins za Sky Sports je priložio izjavu o potencijalnoj promjeni planova.

"Joseph Parker i dalje održava svoju sjajnu formu, kući na Novom Zelandu s obitelji. I dalje se vodi rasprava o njegovom idućem izazovu. Borba protiv Joea Joycea je i dalje u diskusiji, ali ugovor nije potpisan. U pregovorima smo za kraj rujna (9. mjesec), tako da i dalje postoje druge opcije. Joseph mi je pokazivao video borbe s Dillianom ovoga jutra, on i dalje traži taj revanš."

Smatra kako bi to bila dobro plaćena borba, a i da ima potencijala biti jednako atraktivna kao i ona prva.

"Složili smo se oko toga da ćemo dogovoriti borbu protiv Dilliana Whytea prije ili kasnije. Što se toga tiče, Joseph bi to htio što prije. To bi bila ogromna "pay-per-view" priredba. Ono je bio rat, teškaška borba godine. Ali sada sve ovisi o Whyteu, neka nam signaliziraju ako su spremni prihvatiti revanš."

Parker je rangiran kao top 5 borac teške kategorije prema WBO i WBC federacijama.

Linker
05. srpanj 2024 21:06