K1 i Boks

Još jedno veliko teškaško pojačanje: Dolazi višestruki prvak lakoteške kategorije

Mairis Briedis
 Gints Ivuskans/Alamy/Alamy/Profimedia
Mairis Briedis odlučio je napustiti lakotešku kategoriju i okušati se u ‘kraljevskoj diviziji‘

36-godišnji Latvijac Mairis Briedis (27-1, 19 KO) svakako je jedan od najboljih boksača svijeta. Zapravo, trenutno je u lakoteškoj/cruiser kategorije svakako najbolji. To je potvrdio u rujnu prošle godine, kad je savladavši Yuniera Dorticosa došao do titule pobjednika treće sezone World Boxing Super Seriesa te druge organizirane u kategorije do 90.5 kilograma.

Došao je tako Briedis do IBF titule, a vjerojatno bi imao kod sebe i onu prema WBO, da mu je ta organizacija nije zbog neaktivnosti, odnosno čekanja na nastavak turnira, odlučila oduzeti. U svakom slučaju, osvajanjem turnira on je ponovno zavladao kategorijom čiji je najbolji boksač otkako je Oleksandr Usyk prešao u tešku kategorije. Usyk je zapravo jedini boksač koji ga je savladao, sudačkom odlukom u polufinalu prve WBSS sezone, a Briedis će sad krenuti za njim.

@mairisbriedis13

I am not afraid to take a step??

♬ Not Afraid - Eminem

Otkrio je on to putem objave na TikToku, gdje je kratko izjavio kako odlazi u tešku kategoriju, nakon čega se vratio udaranju vreće. I poruka ispod videa bila je vrlo jasna.

"Nije me strah napraviti taj korak", napisao je ovaj sjajni boksač, uz Enimemovu pjesmu iste poruke.

Lakoteška kategorija bila je 2017. godine vrlo jaka, a WBSS je tada uspio organizirati turnir u kojem su nastupili svi nositelji pojasa. Usyk ga je na kraju osvojio, postavši apsolutni prvak, a nakon jedne obrane titule otišao je u tešku kategoriju. Za njim je vrlo brzo krenuo i njegov protivnik u finalu Murat Gassiev, a evo sada i Briedisa, koji je u njihovom odsustvu uspio ponovno zavladati kategorijom.

Sve je veći broj potencijalno sjajnih mečeva u kraljevskoj kategoriji. Potrebno ih je samo početi ugovarati.

Linker
28. lipanj 2024 13:28