K1 i Boks

Johnny Fisher potencira frazu da mu je Alen Babić htio preoteti trenera: ‘Htio se pridružiti našoj dvorani‘

Johnny Fisher, Eddie Hearn i Alen ”The Savage” Babić

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Možda je ovo pokušaj psiholoških igrica nekoliko samo dva dana prije njihovog konačnog okršaja

Johnny Fisher je izjavio da je Alen Babić želio angažirati Marka Tibbsa kao svog trenera prije nego što se morao zadovoljiti s Paschalom Collinsom.

Fisher, nadimka "The Romford Bull", suočit će se sa svojim najvećim testom kao profesionalac u Copper Box Areni u Londonu ove subote, gdje ga čeka agresivni naš agresivni Alen "The Savage" Babić.

Njegov trener Tibbs već je rekao da je ranije identificirao Babića kao test koji je Fisher trebao, promatrajući ga dok je bio angažiran kao sparing partner Dilliana Whytea.

Nedavno je Babić, koji se drugi put bori pod Collinsovim vodstvom, izjavio da je mogao vidjeti kako je Tibbs bio "zabrinut" prije borbe u teškoj kategoriji. Kada je došao red na Fishera, on je tvrdio da je Babić oduvijek želio biti ponovno povezan s njegovim trenerom.

"Alen Babić je zapravo želio pridružiti se našoj dvorani prije nekoliko mjeseci" rekao je Fisher. "Ne znam što se tamo dogodilo. Tibbs očito nije rekao ‘Da‘, ali je zanimljivo."

"Tibbs je oduvijek želio tu borbu, a sada se čini kao savršeno vrijeme za to. Imam vjeru u sebe bez obzira na sve, ali to je samo plus ako vaš trener voli borbu također. Ako bih rekao, ‘Borit ću se protiv Anthonyja Joshue‘, a on kaže, ‘Preuranjeno je za to, Johne‘, to ne bi bilo pozitivno, zar ne? Želite nekoga za koga vaš trener misli, ‘Možemo ga pobijediti‘."

"Poznaje ga vrlo dobro. Očito je bio u dvorani dok je bio s Dillianom, i dobro ga poznaje. To je velika prednost. To je veće od svih prednosti. To je čovjek koji će mi davati upute u ringu. On zna što Alen Babić radi."

"Nema zamjene za to. Boks je još uvijek umjetnost, i radi se o tehničkoj sposobnosti također. Nije samo o tome da ljude razbijete. Da je riječ samo o tome, bio bih svjetski prvak sada. Ali nije riječ samo o tome. Morate koristiti finesu, morate koristiti vještinu, taktiku, a to je ono u čemu je Mark Tibbs odličan."

"To je korak naprijed jer ga poznaje britanska javnost. Donijet će žar na drugačiji način od Harryja Armstronga, za kojeg sam mislio da je trebao biti korak naprijed. Ali to je dobro, jer kad stojite ispred mene, to znači da vas mogu udariti u glavu, a to nije dobro mjesto za biti."

"Dobar borac. Donosi žar. To je ono što ljudi žele gledati. Borili smo se na nekoliko istih priredbi; jednoj ovdje; jednoj u The O2. Donijet će žar, ali to je dobro."

"Gledao sam malo iz prvog reda kad je bio ovdje na Fight Campu u Matchroomovim prostorijama u Brentwoodu. Koliko sam vidio, nema snagu za borbu protiv većih muškaraca, razumiješ li? Ali donijet će žar, i bit ću spreman."

Babić je prvi put izgubio u travnju 2023. godine, kada ga je u meču za WBC naslov u bridger kategoriji zaustavio Poljak Lukasz Rozanski unutar jedne runde.

Zatim je angažirao Collinsa i preselio se u Dublin kako bi radio pod vodstvom Irca, a nagrađen je kada je zaustavio Stevea Robinsona u njihovoj prvoj zajedničkoj borbi u ožujku.

"On je bridger/kruzer po mom mišljenju" nastavio je Fisher. "Nije tako mali kao što se sjećam, zapravo. Prilično je visok. Rekao mi je, ‘Nisi tako velik kao što se sjećam‘. Rekao sam, ‘Nisi tako kratak kao što se sjećam‘. Što je vjerojatno dobra stvar - cilj za pogoditi."

"Možda će moći bolje podnijeti udarce u teškoj kategoriji. Težina teške kategorije u kojoj se borio u to vrijeme, nije previše različita od bridger težine. Bilo je tu ni tamo. Zaključak je da sam ja veći čovjek. To bi trebala biti prednost za mene, ali sve ovisi o tome kako ću izvršiti plan da to bude prednost."

"Ne razmišljam previše o tome, jer je svaka borba drugačija. Rozanski koji se pojavio za borbu i izgubio unutar runde od Lawrencea Okolieja je drugačiji od Rozanskog koji se pojavio za borbu s Babićem; Babić koji se pojavljuje za borbu sa mnom je drugačiji od onog koji se borio protiv Rozanskog."

"To mi ništa ne znači. Samo me tjera da mislim, ‘Moram se nositi s borcem kakav je Alen Babić‘, i bez obzira je li to tip visok 198 cm ili 185 cm, moram provesti svoj plan igre u skladu s tim."

"To me ohrabruje, ali također mi ne pada na pamet da mislim da Alen Babić neće doći. Očekujem da će se Alen Babić pojaviti, 10 rundi; iscrpljujućih; pa moram biti spreman za to. Ali znam da ako ga taj tip može nokautirati, nema razloga zašto ja ne bih mogao."

Linker
04. srpanj 2024 17:06