K1 i Boks

‘Jedan će otići na nečiju jahtu i glumiti da je njegova, dok će drugi biti uplašen prihvatiti borbu mladog lava‘

Ian Garry

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Nova nada UFC-ove velter kategorije smatra da ga se mnogi boje

Rastuća UFC zvijezda velter kategorije, Ian Garry, usmjerio je svoj pogled na borce iznad sebe za sljedeću borbu, ali ne vidi jednog bivšeg prvaka kao vjerojatnog kandidata.

Garry je prošlog vikenda na UFC 303 produžio svoj savršeni profesionalni rekord na 15-0, zabilježivši svoju osmu pobjedu na najvećoj sceni mješovitih borilačkih vještina otkako je potpisao za UFC 2021. godine.

Nakon što je napredovao na ljestvici pobjedama nad Neilom Magnyjem na UFC-u 292 prošlog kolovoza i Geoffom Nealom u veljači ove godine na UFC-u 298, bivši prvak Cage Warriorsa bio je prisiljen usmjeriti svoj pogled na borca ispod sebe kako bi osigurao nastup tijekom International Fight Weeka.

Irac je otvorio glavni program pay-per-view priredbe 29. lipnja protiv Michaela “Venom” Pagea, bivšeg istaknutog borca Bellatora koji je uspješno debitirao na UFC-u 299 protiv Kevina Hollanda ranije ove godine.

Unatoč nekim predviđanjima da će “MVP-ovo” jedinstvene udaračke tehnike biti presudne, Garry je nadmašio borca iz Londona i uzeo je pobjedu odlukom sudaca u T-Mobile Areni. Iako mu ovaj rezultat nije donio napredak na ljestvici, trebao bi mu osigurati meč protiv vrhunskog izazivača sljedeći put.

Kada je riječ o tome tko bi to mogao biti, “The Future” ne vidi bivšeg prvaka unutar top pet kao opciju... Tijekom intervjua nakon borbe s Caroline Pearce iz TNT Sportsa u Las Vegasu, Garry je govorio o onome što bi ga moglo čekati prilikom povratka u kavez nakon UFC-a 303.

Irac je glasno pozivao na borbu s neporaženim izazivačem Shavkatom Rakhmonovim od svoje pobjede nad Pageom. Garry je objasnio svoj izbor sugerirajući da će se i Colby Covington i Kamaru Usman vjerojatno "povući".

“Colby nikad neće prihvatiti borbu. On bježi u strahu... Nakon UFC-a 303, rekao je: ‘Da, je**ga, vidimo se kasnije.’ Skočit će na nečiju unajmljeni jahtu i glumiti da je njegova” rekao je Garry. “Pogledajte, tu je Usman, jedan od najvećih prvaka koje smo ikad vidjeli. Vjerujem da će i on pobjeći i neće se javiti. Ne želi se boriti protiv nekoga tako mladog i opasnog."

“Sada samo moram vidjeti kako će se ostatak divizije razvijati” nastavio je Garry. “Ja sam za volanom. Ima samo nekoliko ljudi s kojima mogu boriti koji su iznad mene.”

Garry i Usman su nakratko trenirali pod istim krovom, s borcem iz Dublina koji je proveo vrijeme u Kill Cliff FC-u na Floridi, gdje Usman često provodi vrijeme..

Bivši prvak nije izravno komentirao moguću borbu s Garryjem nakon UFC-a 303. Međutim, ocijenio je koliko je “The Future” daleko od titule, napominjući da bi mogao biti dvije borbe udaljen s obzirom na imena koja još uvijek sjede iznad njega na ljestvici.

Linker
02. listopad 2024 16:30