K1 i Boks

Jake Paul nakon boksačkog, želi i MMA meč protiv Mikea Perryja: ‘Moje hrvačko iskustvo će doći do izražaja‘

Jake Paul

 Daniel McGregor-Huyer/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iako ima već dvije boksačke borbe zakazane, Paul inzistira na svom MMA debiju

Jake Paul (9-1) želi se boriti protiv Mikea Perryja (0-1) i u MMA-u nakon što se njih dvojica suoče u osam rundi boksačke borbe 20. srpnja u Tampi, na Floridi. Događaj će se prenositi na DAZN ‘‘pay-per-view‘‘ platformi.

"The Problem Child" trenutno ima zakazane dvije boksačke borbe - protiv Perryja u srpnju, a zatim protiv Mikea Tysona u studenom. Unatoč tome, Paul i dalje inzistira na svom MMA debiju. Nudio je Nateu Diazu veliku svotu novaca, čak 15 milijuna dolara, za borbu u kavezu.

Pete Murray, izvršni direktor PFL-a, izjavio je za MMA Junkie da će se Paulov MMA debi vjerojatno dogoditi 2025. godine. Paul je otvoren za ideju da se ponovno bori s Perryjem nakon njihovog boksačkog meča, ali ovaj puta po MMA pravilima.

"Spreman sam - kada pobijedim Mikea Perryja u boksu, možemo to ponoviti u MMA-u", rekao je Paul u intervjuu za DAZN. "Želim MMA borbu. PFL-ov Smart Cage je doslovno tu."

"Jednom kad počnem s MMA-om, moje hrvačko iskustvo će doći do izražaja i mislim da ću biti vrlo opasan MMA borac.‘‘

Perry s druge strane ima protuponudu. BKFC zvijezda predložila je da se umjesto toga bore u boksu bez rukavica, disciplini u kojoj je Perry neporažen.

"Zašto ne ‘bare knuckle‘? Zašto se ne boksamo golim šakama?", odgovorio je Perry. "Hrvanje i jiu-jitsu nisu nešto što samo tako držiš u džepu."

Perry se nije natjecao u MMA-u od poraza odlukom sudaca protiv Daniela Rodrigueza u kolovozu 2021. godine. Nakon 15 borbi u oktogonu, Perry je krajem te godine napustio UFC.

Linker
28. kolovoz 2024 22:04