K1 i Boks

Jake Paul nadboksao Woodleya i savladao ga odlukom sudaca nakon osam rundi

 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Publika je vidjela osam rundi ne baš kvalitetnog niti sadržajnog boksa

Sve žestoke najave nokauta, prebijanja i sramoćenja protivnika još jednom pale su u vodu. Da se razumijemo, nitko tko poznaje boks nije očekivao da će Jake Paul i Tyron Woodley pružiti kvalitetan okršaj, kao što nitko nije vjerovao da ijedan od dvojca ima tehničku kvalitetu za dominaciju. Ali, ovako pasivan meč kakav su pružili je najgore što se moglo dogoditi.

Tyron Woodley nije obranio čast MMA-a, ali što je još bitnije, nije obranio niti svoju. Zapravo se samo nadovezao na dojam kakav je ostavio u svojim posljednjim UFC borbama, odnosno svoju reputaciju dodatno je srozao ne zbog toga što je izgubio ovaj meč, nego zbog načina kako ga je izgubio.

Ukratko, Paul je kao krupniji i duži čovjek u ringu od početka krenuo raditi direktima, jako dobro kontrolirajući svoju zadnju nogu. Bivši UFC prvak na to nije odgovarao. Realno vrlo slabe i neučinkovite udarce Paula je primao bez problema i bez ikakve štete, a neke svoje prave unutar prve tri runde kao da nije niti pokušavao baciti. Woodley je ukratko izgledao sjetno, nezainteresirano i potpuno letargično, što je svakako išlo u prilog njegovom protivniku.

image
Jason Miller/Getty images/Profimedia

Kad je Woodley pokazao što može, a to je bilo u četvrtoj rundi, pogodio je pravi udarac kojim je Paula vidno uzdrmao. I kad se činilo da će tada podići svoj tempo, Tyron to nije napravio. Nastavkom pasivnog pristupa dozvolio je Paulu da se oporavi, nakon čega je meč i dalje izgledao isto. Woodley je pokazao da može uputiti i pogoditi kvalitetniji udarac, ali problem je što to gotovo da nije niti radio. Izuzetno frustrirajuće za sve koji su ovim putem bili njegovi navijači, ali itekako dobro za njegovog protivnika. Ispod odlomka možete vidjeti spomenuti udarac.

Paul je pokazao pristojnu tehniku i kondicijsku spremu. Vidi se da se ozbiljno posvetio boksu i da na ovo sve ne gleda kao na prolaznu šalu te kako nekog talenta za ovaj sport uistinu posjeduje. Njegovi pokreti i udarci, unatoč tome što u njima nema snage niti pravog tajminga, izgledaju tehnički dobro, ali to je to što smo ovim putem vidjeli od njega. Ali, i dalje je bilo dovoljno za savladati borca koji je u ringu djelovao kao da nema namjeru napraviti nešto više.

image
Jason Miller/Getty images/Profimedia

Sudačke kartice bile su podijeljene, jedna je čak otišla 77-75 u prilog Woodleya, što po prikazanom nije baš realna situacija, dok su dvije pripale Paulu. Po jednoj je uzeo šest, a po jednoj pet rundi, a upravo ovo drugo bodovanje je ono s kakvim se zapravo slaže većina medija.

Ovim putem Jake Paul može biti zadovoljan nastavkom svog pobjedničkog niza i time što nije primio nikakvu štetu. Što se tiče Woodleya, on jednostavno ovakvim svojim stilom u boksu nema što tražiti. Pasivnost i traženje jednog udarca mogli su mu imati efekta u MMA-u, gdje je uvijek imao hrvanje kao dodatnog asa u rukavu, no u boksu je ipak potrebno puno više raditi rukama nego što je on to navikao. On posjeduje udarac kojim je moguće nokautirati protivnika i možda bi to napravio protiv Jakea Paula. No, taj udarac nije baš imao neku namjeru iz svog arsenala odaslati. Može se Woodley nadati revanšu, ali pitanje je tko će isti nakon ovoga gledati.

Linker
28. lipanj 2024 12:46