K1 i Boks

Holyfield predviđa Usykovu pobjedu: ‘Joshua jednostavno nije nasilnik, nema to u sebi‘

Evander Holyfield  

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Smatra kako se Joshua treba postaviti kao veći i jači boksač

Evander Holyfield je jedan od onih koji ne vjeruju da će se ishod borbe između Joshue i Usyka promijeniti u odnosu na prvi put. Ne zato jer smatra da ne postoji rješenje za Usyka, već zato jer smatra da Joshua nije sposoban prilagoditi se za takvu vrstu borbe. Također, Holyfield duboko u sebi vjeruje da Joshua nema taj mentalni sklop da probudi u sebi agresivca.

"Siguran sam da ako se oboje budu borili onako kako to inače rade da će Usyk izaći kao pobjednik. Smatram da Joshua treba napraviti velike promjene u načinu borbe. Mislim da on voli biti svoj, a on nije nasilnik u srži. On je više za rješavanje problema mirnim putem."

Holyfield je svoju karijeru također započeo u kruzer kategoriji, te se poput Usyka na kraju okitio pojasom teške kategorije. Moguće da je i to razlog zašto Holyfield favorizira, ili bolje rečeno simpatizira nižeg i tjelesno slabijeg boksača. U prvoj borbi Usyk je tijek meča kontrolirao kroz odlične kretnje, precizne udarce i pravovremene kontre, u čemu se Joshua nije snašao jer jednostavno nije tip boksača kojem takva taktika odgovara. Ono što svi već ponavljaju je to da Joshua treba krenuti odlučnije i agresivnije, a nešto o tome progovorio je i sam Holyfield.

"On se mora boriti onako kako teškaši to rade. Kao ogroman teškaš ti moraš poručiti manjima od sebe da niti ne pokušavaju doći na tvoju razinu, inače ćeš ih dočekati s maljevima u rukama. Ako se Usyk počne povlačiti i Joshua iskoristi svoju težinu i snagu, to bi mogla biti duga noć za Usyka. To je ono kako se veliki momci bore." - zaključio je Holyfield.

Linker
03. srpanj 2024 04:32