K1 i Boks

GSP o boksačkom nastupu Andersona Silve: ‘Jedna od najboljih izvedbi u njegovoj karijeri‘

GSP i Anderson Silva
 General GuanYu/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti ostao je oduševljen Silvinom pobjedom nad Chavezom Jr.-om

Umirovljeni kanadski MMA borac i jedan od najvećih MMA boraca ikad Georges St-Pierre jedan je od mnogobrojnih koje je Anderson Silva oduševio svojim boksačkim nastupom u lipnju ove godine. Podsjećamo, ''Spider'' je tada podijeljenom sudačkom odlukom savladao Julia Cesara Chaveza Jr.-a, bivšeg svjetskog prvaka i boksača kojemu je to bio 60. profesionalni boksački meč. Silvu naredni vikend čeka novi boksački meč, a s druge strane ringa biti će još jedan bivši MMA borac, Tito Ortiz.

Georges St-Pierre u sedmom mjesecu ove godine otkrio je kako je njegov ugovor s UFC-om ističe za otprilike dvije godine, a tada će biti otvoren za razne egzibicijske i mečeve u humanitarne svrhe. Kanađanin je često znao istaknuti kako mu Dana White nije dopuštao izlete u boks iako je on bio zainteresiran. Čini se kako ga je nastup Andersona Silve dodatno motivirao da se okuša u drugom sportu.

''Bila je to jedna od najboljih izvedbi u njegovoj karijeri, rekao bih u rangu s njegovim elitnim predstavama koje je pružio u MMA-u. Za mene je nevjerojatan način na koji je pobijedIo Chaveza, a bio sam pod dojmom da će ga Chavez izdominirati zbog svog boksačkog iskustva. Čovječe, Silva je sve iznenadio. Bilo je vrlo inspirirajuće vidjeti ga da nastupa na takav način. Bilo je vrlo, vrlo inspirirajuće.'', rekao je GSP za MMA Hour te se osvrnuo i na Silvin zadnji nastup u UFC-u kada je izgubio od Uriaha Halla.

''Kakav sjajan završetak za Silvu sada. Nadam se da ako će se vratiti ovakvim borbama, da će to biti nešto vrijedno. Ne samo po pitanju novca, nego i u smislu njegove ostavštine, nešto čime će se zasjati i izgledati dobro. Ako pogledate njegov zadnji UFC nastup protiv Uriaha Halla, to je bilo na neki način razočaravajuće, pomalo tužno. Ali kakav način za vratiti se. Kakav način za vratiti se na vrh. Čovječe, to je bilo nevjerojatno.'', dodao je GSP vidno oduševljen Silvinom dominantnom izvedbom protiv Chaveza.

Iako je ''Spider'' pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, pomalo je ostalo nejasno zašto je jedan od sudaca pobjedu dodijelio Meksikancu. Silva je odradio izuzetno dominantan nastup i definitivno je bio bolji boksač u tom meču. Kao što je gore navedeno, Silvu sada čeka meč protiv Tita Ortiza, a GSP smatra kako je Brazllac favorit.

''Mislim da je to dobra borba, odnosno mogla bi biti dobra za Andersona Silvu jer je boks više njegovo područje na kojemu je ekspert.''

Linker
06. srpanj 2024 23:25