K1 i Boks

Glory dogovorio veliki revanš Badra Harija i Rica Verhoevena

Badr Hari i Rico Verhoeven
Trenutno najveći meč koji je moguće organizirati u svijetu kickboxinga napokon je dogovoren. Rico Verhoeven i Bard Hari po drugi put će ući u ring i to ponovno u onaj Glory promocije. Ovaj mega spektakl krajem godine ugostit će nizozemski Arnhem.

U prosincu će proći tri godine od prvog Glory Collision eventa, koji nam je donio u tom trenutku najveći mogući kickboxing duel. Ricco Verhoeven i Badr Hari odjednom su ponovno zainteresirali borilačku publiku, očekivanja su bila velika, no na kraju je došlo do razočaranja. Ozljeda Harijeve ruke na početku druge runde dovela je do prekida i pobjede Rica Verhoevena. Pobjede koje mu Harijevi fanovi do danas nisu priznali. Oni, kao zapravo i svi ostali, čekali su revanš. On bi sada napokon trebao doći.

21. prosinca nizozemski Arnhem ugostit će Glory Collision 2 s Ricom i Badrom u glavnoj borbi, a zanimljivo je kako je to i dalje najveći mogući meč u kickboxingu koji se može dogoditi. To nam je samo znak kako je sport kroz ovo cijelo vrijeme stagnirao po pitanju stvaranja prepoznatljivih imena te kako je Badr Hari i dalje uvjerljivo najveća zvijezda koju bila koja promocija može dovesti u ring. No, pitanje je koliko zapravo ima šanse savladati borca koji s razlogom nosi nadimak "Kralj kickboxinga". Gledajući po tome što se događalo, vjerojatno manje nego prije tri godine.

Za spomenuto vrijeme je Badr Hari odležao zatvorsku kaznu, vratio se odradivši meč protiv Hesdyja Gergesa, a onda se dokazalo kako je u njemu bio dopingiran. Verhoeven je, s druge strane, odradio pet mečeva i u svima slavio, uključujući tri obrane titule Glory prvaka. S njima je trenutno ukupno na osam obrana, a posljednji poraz doživio je još u siječnju 2015. godine na Kunlun Fightu. Za onaj prije toga moramo se spustiti sve do 2012. godine, kad mu je bilo tek 23 godine. Danas je Rico Verhoeven zreo 30-godišnji borac koji izgleda nezaustavljivo.

Unatoč ovome svemu navedenom, Glory je napravio pravi potez i osigurao barem jedan vikend kad će kickboxing ponovno biti u središtu pažnje fanova borilačkog sporta. Da kažemo kako se već sad ne veselimo, lagali bismo.

Linker
23. lipanj 2024 05:01