K1 i Boks

Glory dodatno obogatio event u Zagrebu: Tri hrvatska borca dodana su na ‘fight card‘, čeka nas spektakl!

Mihailo Ćulafić vs. Aleksandar Rakas

 Instagram (glory)
Glory 95 event gotovo u cijelosti bit će popunjen nastupima regionalnih kickboksača

Točno 11 dana dijeli udaljeni smo od Glory 95 eventa koji će se održati u Zagrebu. Vodeća svjetska kickboksačka organizacija sprema pravi spektakl za hrvatsku prijestolnicu, a nitko ne može reći da se nisu potrudili sa sastavljanjem vrlo atraktivnog "fight carda".

Da, prava je šteta što će izostati nastup Antonija Plazibata, ali to nije krivnja organizacije, nego jednostavno Plazibata trenutno muči ozljeda koja mu onemogućava nastup na toj razini. Umjesto Plazibata uskočio je Bahram Rajabzadeh, a pobjednik meča između Rajabzadeha i Levija Rigtersa postat će sljedećim izazivačem za pojas u teškoj kategoriji.

Kako je vrijeme odmicalo nakon potvrde održavanja ovog eventa, tako su Gloryjevi "matchmakeri" punili "fight card" pretežno borcima iz regije. Čak su uspjeli aktivirati i Mladena Brestovca kojeg nismo gledali još od 2018. godine. "Scorpion Sting" nakratko se vraća iz mirovine i odradit će oproštajni nastup na Glory 95 eventu. Vladimir Tok bit će njegov protivnik.

Potvrđeni su i nastupi Andreja Kedveša, Tea Mikelića, Antonija Krajinovića, Nikole Filipovića, Miloša Cvjetićanina, Ariana Sadikovića i Vite Košara, ali to nije sve. Iz Gloryja je upravo došla vijest kako dodaju još dva meča na program ovog eventa, dok Vito Košar zapravo nije novo ime na "cardu", ali dobio je novog protivnika.

Košar se prvotno trebao protiv Francuza Ulricha Tiebea, ali danas je objavljeno kako hrvatskog borca srednje kategorije čeka okršaj s Claytonom Ravenom. Raven dolazi s Arube, dosad je upisao 16 pobjeda i tri poraza, a kao i Košaru, ovo će mu biti debi u Gloryju.

Vito Košar inače je talentirani hrvatski borac koji se može pohvaliti osvajanjem svjetske i europske titule u Muay Thaiju, a ove godine bio je dio Olimpijskih igara u Parizu. Košar je bio jedan od sportaša koji su pozvani da predstave Muay Thai, odnosno tajlandski boks. Predviđa se kako će tajlandski boks biti dio sljedećih OI, ali u Parizu je imao status pokaznog sporta. Košar je svoju priliku u Parizu dobro iskoristio i upisao je pobjedu.

Osim Košara, u Parizu je tada nastupio i Ivan Bertić. Njegov nastup u Parizu okončan je sjajnim nokautom koji je Bertića doveo do pobjede nad francuskim predstavnikom, a Ivan se također može pohvaliti svjetskim i europskim titulama u tajlandskom boksu i kickboksu. Zašto spominjemo Bertića? Zato što je danas potvrđen i njegov nastup na Gloryju.

Ovaj sjajni hrvatski kickboksač definitivno je zaslužio ovakav iskorak na veliku scenu, a pred domaćom publikom u Zagrebu, Bertić će se boriti protiv Rumunja Danuta Hurduca. Nije lako doći do relevantnih podataka o njegovom "scoreu", ali na stranicama FEA organizacije navodi se kako je Hurduc upisao 40 pobjeda i samo pet poraza. Pod okriljem Gloryja dosad nije nastupao.

I konačno, treći danas potvrđeni nastup onaj je između Aleksandra Rakasa i Mihaila Ćulafića. Ćulafić je dobro poznato ime crnogorske kickboksačke scene, a nastup na Gloryju bit će mu najveći u dosadašnjoj karijeri.

Ćulafića čeka okršaj protiv Aleksandra Rakasa, vrlo iskusnog i poznatog hrvatskog borca. Rakas je na našoj sceni zapravo etabliran kao MMA borac (17-9-0), ali nisu mu strani nastupi prema pravilima drugih borilačkih disciplina. Nastup na Gloryju ipak je nešto što dosad nije iskusio, a motiv će zasigurno biti velik pred domaćom publikom.

Pohvalan je ovo potez Gloryja, jer već bogat "fight card" dodatno su obogatili s još nekoliko domaćih boraca. Atmosfera na tribinama sigurno će biti vrhunska i nadamo se da je ovo samo jedan u nizu brojnih Gloryjevih evenata u Hrvatskoj.

Linker
12. rujan 2024 10:33