K1 i Boks

Gervonta Davis ljutitom objavom odgovorio obožavatelju. Mnogi su ga krenuli kritizirati zbog jedne stvari

Gervonta Davis

 Steve Marcus/getty Images/profimedia
Mnogi su očekivali da će Davis nakon meča protiv Franka Martina odvažiti na neki veći izazov

Gervonta Davis nije najbolje primio kritike obožavatelja vezane uz njegovog idućeg protivnika.

Davis, kojeg mnogi smatraju generacijskim talentom i višestruki svjetski prvak u različitim težinskim kategorijama, zadnje vrijeme nije bio baš najaktivniji, što frustrira njegove navijače.

Ipak, njegova pobjednička serija uključuje impresivne trijumfe nad zvijezdama poput Lea Santa Cruza i Ryana Garcije, kojeg je pobijedio prekidom prošlog travnja. Taj uspjeh slijedio je još jedan impresivan nastup u kojem je u sedmoj rundi porazio do tada neporaženog Franka Martina.

Unatoč velikim očekivanjima da će se Davis boriti za ujedinjenje naslova protiv ostalih prvaka u lakoj kategoriji, kao što su Vasilij Lomačenko i Shakur Stevenson, takvi mečevi još uvijek nisu postali stvarnost.

Lomačenko je odlučio uzeti ostatak godine kao pauzu, dok je Stevenson bio planiran za obranu svog naslova protiv Joea Cordine, ali je morao odustati zbog ozljede šake.

Zbog tih okolnosti, WBA prvak u lakoj kategoriji "Tank" Davis, koji je do sada pobijedio u svih svojih 30 borbi, od kojih 28 prekidom, sada se priprema za borbu protiv super-perolake prvaka Lamonta Roacha Jr.-a 14. prosinca, u Houstonu pod okriljem PBC-a. Ovaj izbor izazvao je iznenađenje među obožavateljima, s obzirom na brojne dostupne izazivače u lakoj kategoriji.

Na kritiku jednog obožavatelja na društvenoj mreži X vezanu za ovaj meč, Davis je oštro odgovorio:

"S tim na umu, sad začepi i nastavi raditi ono što si radio."

Boksač iz Baltimorea također je podijelio nekoliko drugih objava na društvenim mrežama u kojima brani odabir protivnika, uključujući i jednu koja pokazuje da Roachu dodatna težina neće predstavljati problem.

Roach je izgubio samo jednu od svojih 27 borbi, a taj poraz doživio je 2019. godine kada se borio protiv Jamela Herringa za WBO naslov u super-perolakoj kategoriji. Ipak, postao je WBA prvak u studenom 2023. godine, pobjedom podijeljenom odlukom sudaca protiv Hectora Luisa Garcije, jednog od Davisovih bivših protivnika. Sada će se boriti za Davisov naslov u lakoj kategoriji.

Linker
03. listopad 2024 17:23