K1 i Boks

Gervonta Davis dobio novog protivnika: Priprema li se podloga za jedan od najvećih mečeva u nižim kategorijama?

Gervonta Davis

 Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia
Američki boksač iz Baltimorea nada se kako će ovim mečem zagrijati svoje fanove za meč protiv toliko željenog protivnika

Obožavatelji plemenite vještine su konačno saznali tko će biti sljedeći izazivač Gervonte Davisa u obrani njegove WBA titule u lakoj kategoriji, nakon što je ta organizacija službeno objavila njegovog novog protivnika.

Davis je posljednji put bio u ringu u lipnju ove godine, kada je obranio svoj pojas nokautom u sedmoj rundi protiv dotad neporaženog Franka Martina u Las Vegasu.

Odmah nakon te pobjede, počele su spekulacije o tome tko će biti sljedeći "Tankov" protivnik, a mnogi su vjerovali da bi to konačno mogao biti dugoočekivani obračun sa Shakurom Stevensonom.

Međutim, taj se meč nije ostvario. Umjesto toga, WBA je objavila da će Davis svoj pojas braniti protiv Lamonta Roacha, a borba će se održati kasnije ove godine.

"Svjetska boksačka asocijacija (WBA) objavila je kako je Roach dobio posebno dopuštenje da prijeđe u višu kategoriju kako bi se suočio s Gervontom Davisom za naslov u lakoj kategoriji 14. prosinca.

NoXcuse Boxing Promotions podnijela je službeni zahtjev 13. rujna, koji je odbor primio i konzultirao s timom Alberta Batyrgazieva, službenog izazivača u super perolakoj kategoriji.

Nakon analize i u skladu s internim pravilima organizacije, odlučeno je odobriti zahtjev Roachu pod određenim uvjetima.

Ako Roach pobijedi Davisa u tom meču, imat će pet dana da donese odluku o tome koji će od dva pojasa zadržati i braniti. S druge strane, ako izgubi, bit će obvezan boriti se protiv službenog izazivača u super-perolakoj kategoriji unutar 120 dana nakon borbe s Davisom."

Lamont Roach, koji ima omjer od 25 pobjeda, jednog poraza i jednog remija, osvojio je WBA titulu u super perolakoj kategoriji podijeljenom odlukom protiv Hectora Luisa Garcije u studenom 2023. godine.

Ako "Tank" pobijedi Roacha, navijači će s nestrpljenjem očekivati potencijalni obračun s Shakurom Stevensonom, koji bi mogao biti održan 2025. godine.

Linker
30. rujan 2024 18:43