K1 i Boks

Furyjev trener i dalje nudi pomoć Joshui: ‘Ne radi se o prevari, želimo da ‘AJ‘ pobijedi Usyka‘

SugarHill Steward i Tyson Fury

 Instagram (sugarhill Steward)
‘‘Gypsy King‘‘ i njegov tim imaju zanimljiv razlog zbog kojeg žele Joshuinu pobjedu u revanšu

Poprilično razočaran bio je Tyson Fury, kao i njegov tim, kada je Anthony Joshua krajem rujna izgubio od Oleksandra Usyka. Nadao se ''Gypsy King'' velikom meču protiv Joshue. Izuzev četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO) koje je AJ imao u svom vlasništvu, činjenica je kako se radi o vjerojatno najpopularnijem teškašu svijeta.

Tyson Fury svoj je posao odradio protiv Deontayja Wildera, a da je Joshua savladao Usyka, gotovo sigurno bi gledali spektakularni meč dvojice Britanaca. Sve je to trenutno palo u vodu, a Joshuu prije svega čeka revanš protiv Usyka. Tyson Fury ponudio je Joshui priliku da zajedno treniraju kako bi ga pripremio za revanš. Ipak, Joshua u nedavnom razgovoru za IFL TV nije odavao dojam kao da shvaća tu ponudu ozbiljno, naročito jer je Fury rekao kako ne želi nikakav novac za tu uslugu.

SugarHill Steward, glavni trener Tysona Furyja sada se također dotaknuo te teme, a čini se kako Fury i njegov tim nastavljaju inzistirati da pomognu Joshui.

''Mi smo 100 posto ozbiljni po pitanju pomoći Joshui u trening kampu. Želimo da pobijedi Usyka, zato što želimo borbu Furyja protiv Joshue. To je nešto što žele i svi fanovi boksa na svijetu. Ne radi se o nekakvoj prevari, smicalici ili šali. Mi želimo pomoći jer je Joshua sposoban pobijediti Usyka u revanšu. Ovo nije ništa novo. U nekim prošlim vremenima, boksači su putovali po različitim dvoranama kako bi potražili pomoć. Ovo je sport i moramo ga tako promatrati.'', rekao je SugarHill Steward, a zatim objasnio važnost i veličinu borbe između Joshue i Furyja.

''Ne zaboravimo da kada je teška kategorija jaka, cijeli boks je snažan. Najveća borba u sportu jeste Fury protiv Joshue. Svi znamo koliko bi ta borba značila ovom sportu. Ne može veće od toga.'', dodao je Furyjev trener u razgovoru za Talk Sport.

Linker
03. srpanj 2024 13:52