K1 i Boks

Furyjev promotor otkrio protiv kojeg borca bi mu bilo ‘neugodno‘ gledati Tysona Furyja u ringu

Tyson Fury i Frank Warren

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ako pobijedi Oleksandra Usyka u prosincu, Tyson Fury bi mogao ući u meč koji bi izazvao veliku neugodu njegovom promotoru

Tyson Fury ima pune ruke posla s nadolazećim revanšom protiv Oleksandra Usyka, no njegov promotor Frank Warren već odgovara na pitanja o potencijalnim budućim borbama.

Fury se trenutno nalazi u novoj situaciji, po prvi puta se priprema osvetiti jedini profesionalni poraz u svojoj dosadašnjoj karijeri. Prvog dana ove zime ‘‘Gipsy King‘‘ će se suočiti s olimpijskim osvajačem zlatne medalje, apsolutnim kraljem kruzer kategorije i bivšim apsolutnim prvakom teške kategorije, ukrajinskim ‘‘Mačkom‘‘.

U intervjuu za Seconds Out, šef Queensberryja i Furyjev promotor, Frank Warren, upitan je bi li mu bilo neugodno organizirati borbu između Furyja (ako pobijedi Usyka) i trenutnog IBF prvaka Daniela Duboisa – kojemu je Warren također promotor.

"To bi mogao biti slučaj. O tome će odlučiti dvojica boraca. Ali bilo bi mi neugodno, i već sam bio uključen u borbe između boraca koje smo mi promovirali i nikada nismo izbjegavali takve situacije‘‘, rekao je Warren.

"Vrlo sam blizak s Tysonom, ali također i s Danielom jer smo ga mi doveli do ovdje i imamo dobar odnos, pa bi to... pričamo o sjedenju na ‘ogradi‘ (na granici između njih dvojice), to bi bilo vrlo neugodno.‘‘

"Imao bih bolnu stražnjicu mjesec dana zbog toga. Na kraju dana, to je posao, oni su profesionalni boksači, i ako bi se to dogodilo, svi bi zaradili novac, ali to je teška situacija."

Ako Fury pobijedi Usyka, zasigurno bi mu bilo vrlo privlačno da postane apsolutni prvak tako što bi skinuo s trona Duboisa koji je impresivno zaustavio Anthonyja Joshuu prošlog mjeseca. Tako nešto bilo bi teško odbiti.

Linker
05. listopad 2024 21:23