K1 i Boks

Furyjev menadžer: ‘Tysona Furyja nije briga jer IBF-ov pojas više nije u igri, on samo želi pobjedu‘

Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ navodno je maksimalno fokusiran na revanš koji ga čeka krajem ove godine

Tyson Fury nikada nije skrivao kako ima veliku želju postati apsolutnim prvakom svijeta u teškoj kategoriji. ‘‘Gypsy King‘‘ imao je priliku ispuniti svoj san u petom mjesecu ove godine, ali Oleksandr Usyk pokazao se boljim boksačem te večeri i Ukrajinac je kući odnio sva četiri svjetska pojasa.

Prema ranijem dogovoru, Tyson Fury imao je pravo aktivirati klauzulu o instantnom revanšu, a upravo to je i učinio. 21. prosinca (12. mjesec) čeka nas njihov drugi međusobni okršaj, ali nažalost po Furyja, status apsolutnog prvaka svijeta neće biti u igri te večeri.

Oleksandr Usyk napustio je IBF-ovu titulu prvaka i prepušta ju Danielu Duboisu koji je nosio status privremenog IBF-ovog svjetskog prvaka. WBC, WBO i WBA titule ostaju u igru, ali nedovoljno za ispunjenje Furyjevih želja. Međutim, njegov menadžer Spencer Brown tvrdi kako Furyja zapravo nije briga zbog činjenice da IBF-ov pojas više nije ulog njegovog okršaja s Usykom.

‘‘On će svakako postati apsolutnim prvakom svijeta. Trenutno gubimo 1-0, ali tek je poluvrijeme. Još nas čeka drugo poluvrijeme. Što se pojasa tiče, pojasevi su komadi metala i kože. Zar se itko budi ujutro razmišljajući ‘Želim gledati taj meč, ali ako nije za status apsolutnog prvaka, onda ne‘. Mijenja li sve to vašu želju za gledanjem tog meča. Šteta što IBF-ov pojas neće biti u igri, ali tako je, kako je. Tysona nije briga.‘‘, započeo je Brown, a zatim je dodao:

‘‘Razgovarao sam s Tysonom i on je stvarno motiviran za revanš. Ne radi se o novcu, ovome ili onome. Furyju je jednostavno stalo do pobjede i do vraćanja onog za što smatra da mu pripada, želi svoju titulu prvaka. Sve što želi je pobjeda. Zaboravite na novac i sve ostalo. Ono što vidim od njega jest maksimalni fokus kako bi došao do pobjede.‘‘, dodao je Brown za Boxing Scene.

Drago nam je čuti ovakve riječi od Furyjevog menadžera. Svi fanovi žele maksimalno spremnog Tysona Furyja u revanšu, ali i maksimalno spremnog Oleksandra Usyka. Na kraju krajeva, radi se o dvojici trenutno najboljih teškaša na svijetu i teško je ne biti uzbuđen zbog činjenice da ih čeka još jedan meč. IBF-ov pojas možda uistinu nema značajnu težinu u cijeloj ovoj priči.

Linker
28. lipanj 2024 00:33