K1 i Boks

Fury otkrio hoće li povećati ili smanjiti svoju težinu u revanšu s Usykom: ‘Slušajte, nisam bio pravi Gyspy King‘

Fury vs. Usyk 1

 Nick Potts/pa Images/profimedia
Ukrajinsko-britanskog dvojca na samom kraju ove kalendarske godine čeka unaprijed dogovoreni revanš

Tyson Fury ostaje jednako samouvjeren kao i uvijek uoči svog revanša protiv Oleksandra Usyka, unatoč tome što je pretrpio svoj prvi poraz u karijeri u njihovom prvom susretu prije manje od pet mjeseci.

Britanac je tada propustio priliku postati prvi apsolutni prvak teške kategorije u više od dva desetljeća, izgubivši nakon 12 rundi od Ukrajinca. S nadolazećim revanšom, Fury još uvijek tvrdi kako je zaslužio pobjedu na bodovnim karticama.

Kako je njegov trening za revanš u punom zamahu, Fury se oglasio na društvenim mrežama govoreći o težini s kojom planira ući u borbu, navodeći da, iako je bio "u formi života" prije prvog meča, to nije bio "pravi Gypsy King".

"Bio sam u formi života, ali to nije bio ‘on‘. Ovo je pravi ‘Gypsy King‘. 125 kg."

Ova izjava ukazuje na Furyjev plan igre, kojeg ne krije. Baš kao što je to učinio u drugom i trećem meču protiv Wildera nakon što su prvi put remizirali, Fury kaže da planira ići na nokaut protiv Usyka kako bi izbjegao odluku sudaca. Slično je postupio protiv Amerikanca, ostvarivši pobjede u oba preostala susreta.

Fury je na vaganju prije prvog meča protiv Usyka imao 119 kilograma, što je bio značajan pad u odnosu na 126 kilograma koliko je imao u trećem meču s Wilderom 2021. godine.

No, Usyk je poznat po svojoj prilagodljivosti, kako u ringu, tako i u pripremama. S obzirom na to da je on bio taj koji je u prvom susretu zadao najjači udarac, Ukrajinac se također može osjećati sigurnim u svoju sposobnost da ostvari prekid borbe.

Sve to samo dodaje intrigantnosti ovom opravdanom revanšu za titulu teškaškog prvaka, koji će se održati 12. prosinca u saudijskom Rijadu.

Linker
07. listopad 2024 16:10