K1 i Boks

Fury najavio isklesano tijelo i formu života uoči borbe s Dillianom Whyteom

Tyson Fury 

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iako je najavljivao mirovinu očito se želi oprostiti od boksa u velikom stilu

Tyson Fury će u subotu protiv Dilliana Whytea težiti oko 6 kilograma manje nego u svojoj posljednjoj borbi protiv Deontaya Wildera. Prije završetka trilogije protiv Wildera u posljednjoj borbi težio je oko 125 i pol kilograma. Fury je taktiku tada temeljio više na snazi i jačini udarca, a manje na brzim kretnjama što je na koncu rezultiralo time da je nokautirao Deontaya Wildera. Ovoga puta Fury se očito odlučio za drugu taktiku koja podrazumijeva više kretnji i veći volumen udaraca. U tu svrhu težit će oko 119.6 kilograma što je težina koju je posljednji put imao kada je 2019. godine boksao protiv Otta Wallina.

Fury je obećao kako će ovo biti njegova najjača verzija do sada te da će u ring ući kao "Planina". Njegov nutricionist je također zagolicao maštu fanova navodeći kako će Fury svojom građom šokirati fanove.

"Reći ću vam samo to kako ćete ostati u šoku nakon vaganja. Nećete čak morati čekati da čujete točnu kilažu kako biste znali o čemu je riječ."

Lockhart je za Sportsmail također dao naslutiti kako je Fury izgubio jako puno kilograma u posljednjih mjesec dana.

"Kada ga vidite znat ćete točno što je radio čitavo ovo vrijeme. Neću vam govoriti detalje, ali on je već znao gubiti po 30 kilograma u isto toliko dana. Postoji razlog zašto sam ovdje već 4 mjeseca, samo ću vam to reći."

Izgleda da je Tyson Fury ozbiljno shvatio ovu borbu unatoč tome što je najavljivao kako mu je ovo posljednja borba koju će odraditi. Moglo se to shvatiti kao da ga nije briga za krajnji ishod, ali izgleda kako ipak želi otići u velikom stilu ukoliko se stvarno umirovi.

Linker
04. srpanj 2024 08:35